silnik renault 2.0 16v opinie

Moto.pl

Twój pierwszy samochód | Sześć aut używanych do 10 tys. zł

Twój pierwszy samochód | Sześć aut używanych do 10 tys. zł

Szukamy samochodu dla młodej osoby, która zaczyna swoją przygodę z motoryzacją. Wybraliśmy 6 aut, które naszym zdaniem są godne zainteresowania. Nie ma wśród nich żadnego przedstawiciela niemieckich marek

Poradnik | Rodzinne kombi za 10 tys. zł

Jeśli często wyjeżdżasz na wczasy z rodziną lub twój samochód stanowi mobilne biuro, powinieneś rozważyć kupno praktycznego kombi. Tego typu konstrukcje stanowią trzon sprzedaży większości producentów, więc znalezienie rozsądnego egzemplarza na rynku wtórnym nie powinno być problematyczne. Przedstawiamy wam kilka propozycji za 10 tysięcy złotych

Boisz się tanich diesli? Tych możesz być pewny

Jeżeli szukacie dla siebie używanego samochodu z silnikiem Diesla, to mamy kilka propozycji, którym warto się przyjrzeć. To sprawdzone i udane auta, które nie wydrenują naszych kieszeni

Omijaj je szerokim łukiem | Najgorsze samochody używane

Omijaj je szerokim łukiem | Najgorsze samochody używane

"francuza" jest bardzo długa: - Zaczynamy od silników. W benzynowych uważamy na szybko zużywające się koło pasowe przy regulatorze rozrządu w silniku 1.8 16V. Problemy przysparza także 2.0 IDE z bezpośrednim wtryskiem. W jednostkach 1.9 dCi zacierają się panewki i psują turbosprężarki

Renault Laguna II (2001-2007) - opinie Moto.pl

(210 KM), 1.9 dCi (turbodiesel, common-rail, 110 lub 120 KM);2001, jesień - silnik 2.0 16V IDE (bezpośredni wtrysk benzyny, 140 KM) oraz 1.9 dCi (100 KM); 2002, styczeń - silnik 2.2 dCi (150 KM);2002, jesień - silniki 2.0 16V (135 KM) z automatyczną skrzynią biegów oraz 1.6 16V LPG;2003, styczeń

Renault Fluence | Długi dystans - 10 312 km

Renault Fluence | Długi dystans - 10 312 km

dziecinnie łatwe. Zatem uprzejmie informujemy, że maksymalna prędkość (licznikowa) Renault Fluence 2.0 to 216 km/h.Juliusz SzalekRenault Fluence 2.0 16V | Kompendium Nadwozie 4-drz., 5-os. Silnik benzynowy R4, 1997 ccm Moc 140 KM przy 6 000 obr./min Moment 195 Nm przy 3 750 obr./min Skrzynia 6

Renault Scenic I (1996-2003) - opinie Moto.pl

potrzeby wymieniano). Historia modelu 1996, wrzesień - premiera. Silniki: 1.4 (75 KM); 1.6 (75 KM); 1.6 (90 KM); 2.0 (114 KM); 1.9 DT (94 KM) 1998, jesień - nowe silniki: 1.4 16V (95 KM); 1.6 16V (107 KM); 1.9 D (64 KM); 1.9 dTi (bezpośredni wtrysk, 98 KM) 1999, wiosna - face lifting. Inny kształt

Volvo S40/V40 (1995-2004) - opinie Moto.pl

przyspieszania w zakrętach. Historia modelu . 1995, wrzesień premiera modelu z nadwoziem sedan, silniki 1.8 16V (116 KM), 2.0 (137 KM), 1.9 TD (turbodiesel, komora wstępna, 90 KM

Renault Clio 2004

trzy wystroje: Authentique, Dynamique i Privilege, a także wersja Sport traktowana jako oddzielny model. Dzięki temu swoje Clio skonfigurujesz według indywidualnych potrzeb. W gamie silników pojawiły się dwie nowości: jednostka wysokoprężna 1.5 dCi o mocy 100 KM oraz benzynowa 2.0 16V o mocy 182 KM

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

użytkowników nie pasują do stereotypów typowych dla włoskich aut. Benzynowe silniki pięciocylindrowe oraz V6 (145-220 KM) brzmią przyjemnie dla ucha i zapewniają ponadprzeciętne osiągi, nie sprawiając przesadnych kłopotów. W ofercie był również czterocylindrowy motor 2.0 16V z turbodoładowaniem (205 KM) i 124

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

, 3.0 V6/167 KM, diesel 2.2/84 KM) 1995 - wersja kombi, silnik 2.0 16V/139 KM 1996 - turbosprężarka w silniku diesla 2.2/113 KM 1997 - silnik 2.9 V6 24V/190 KM 1998 - face lifting nadwozia, nowe silniki 1.6 16V/107 KM, 1.8 16V/120 KM, diesel 1.9 dTi/98 KM 1999 - nowy diesel common rail 1.9 dCi/110 KM

Auto za 10 tys. zł | Część II

Auto za 10 tys. zł | Część II

dla włoskich aut. Benzynowe silniki pięciocylindrowe oraz V6 (145-220 KM) brzmią przyjemnie dla ucha i zapewniają ponadprzeciętne osiągi, nie sprawiając przesadnych kłopotów. W ofercie był również czterocylindrowy motor 2.0 16V z turbodoładowaniem (205 KM) i 124-konny turbodiesel. W ostatniej fazie

Suzuki Grand Vitara. Zmiana warty

zł w wersji 5-drzwiowej 2.0 16V. Ceny wersji z silnikami wysokoprężnymi nie są na razie znane. opinia auto+ Dobrze znany i ceniony model nareszcie doczekał się następcy DANE TECHNICZNE Suzuki Grand Vitara 1.6 VVT

Auto za 5 tys. zł

Auto za 5 tys. zł

napędowych otwiera 8-zaworowy silnik o pojemności 2 litrów i mocy 115 koni, dobrze współpracujący z instalacją LPG. Dla fanów silnych wrażeń przewidziano jednostki 2.5 V6 (170 KM) i 2.0 16V Turbo (204 KM), ale rozsądnym kompromisem będzie 2-litrowy motor o 16 zaworach i mocy 136 lub 150 koni. Zakup Calibry

Konfrontacje: Mercedes Klasa A 200 CDI, 200/Ford Focus C-Max 2.0 TDCi, 1.8 16V Duratec/VW Golf V 2.0 TDI, 2.0 FSI

KM i 2.0 136 KM współpracujące ze skrzynią 6-biegową oraz benzynowe jednostki Duratec 1.6 - 16V 100 KM i 1.8 120 KM. C-Max jest dostępny w Polsce z tymi czterema jednostkami, ale do sporego auta polecamy oba mocniejsze silniki. Tym bardziej że do dynamicznej jazdy zachęca

Raport specjalny: Superdiesle

zanieczyszczenia spalin dzięki doskonalszemu sterowaniu i podniesieniu ciśnienia wtrysku. Taki silnik będzie produkowany przez Toyotę w fabryce, która powstała w Polsce (2.0 D-4D Clean Power 180 KM). Pompowtryskiwacze Rozwiązanie rozwijane w autach osobowych przez koncern Volkswagena. Tu każdy

Renault Scenic II (2003-2010) - opinie Moto.pl

Renault Scenic II (2003-2010) - opinie Moto.pl

(113 KM), 2.0 16V (135 KM), 1.5 dCi (82 KM), 1.9 dCi (120 KM) 2004 - nowe silniki 2.0 16V Turbo (163 KM) i 1.5 dCi (101 KM), wydłużona o 23,7 cm wersja Grand 2005 - nowe silniki 1.9 dCi (110 KM) i 1.9 dCi (130 KM) 2006 - nowy silnik 2.0 dCi (150 KM), niewielka modernizacja nadwozia i wnętrza

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

V6/167 KM, diesel 2.2/84 KM) 1995 - wersja kombi, silnik 2.0 16V/139 KM 1996 - turbosprężarka w silniku Diesla 2.2/113 KM 1997 - silnik 2.9 V6 24V/190 KM 1998 - face lifting nadwozia, nowe silniki 1.6 16V/107 KM, 1.8 16V/120 KM, diesel 1.9 dTi/98 KM 1999 - nowy diesel common rail 1.9

Renault Megane II (2002-2008) - opinie Moto.pl

Renault Megane II (2002-2008) - opinie Moto.pl

;dwójki" na rynku wtórnym. Historia modelu 2002, jesień - premiera modelu, hatchback 3d i 5d, silniki 1.4 16V (95 KM), 1.6 16V (116 KM), 2.0 16V (140 KM), 1.5 dCi (turbodiesel, common-rail, 82 KM), 1.9 dCi (turbodiesel, common-rail, 120 KM); 2002, jesień - wersja sedan 4d i kombi 5d, nowe silniki

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

), 1.8 16V (110 lub 115 KM), 2.0 (109 KM), 2.0 HDI (turbodiesel, common-rail, 90 KM); 2000, wiosna - silnik 1.6 (95 KM); 2002, grudzień - niewielka modernizacja (lepsze wyposażenie, poprawione hamulce przy tylnej osi); 2003, styczeń - silnik 2.0 16V (136 KM); 2004, wiosna - niewielka modernizacja (drobne

Opel Zafira A (1999-2005) - opinie Moto.pl

wersji produkcyjnej. Silniki 1.6 16V (101 KM), 1.8 16V (116 KM), 2.0 16V TD (wtrysk bezpośredni, 82 KM) 2000 - wyższa moc silnika 1.8 16 V (125 KM) 2001 - sportowa wersja OPC 2.0 16V (192 KM). Silnik 2.2 16V (147 KM). Wyższa moc silnika 2.0 16V TD (101 KM) 2003, styczeń - niewielka modernizacja. Nowe

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

pracy elektrycznych sterowników szyb albo spryskiwacza. Podczas zakupu trzeba sprawdzać działanie wszystkich możliwych elementów zasilanych elektrycznie i sterowanych elektronicznie. Silnik Najmniej zastrzeżeń jest do benzynowych jednostek 1.8 16V i 2.0, ale i one mają swoje przypadłości. Niedomaga w

Renault Clio (1990-98) - opinie Moto.pl

płaci się w zakrętach. Samochód przechyla się nieprzyjemnie, a przy większych prędkościach dotyka jezdni tylko trzema kołami. Trzeba uważać albo jeździć spokojnie. Sportowe wersje 1.8 16V i Williams 2.0 16V nie sprawiają takich problemów. Mają sztywniejsze podwozia i są mniej komfortowe, ale prowadzą

Rynek motoryzacyjny po wejściu do Unii Europejskiej

obowiązywać w maju. Te ostatnie są niższe. Subaru Impreza 2.0 GX sedan obecnie kosztuje 25 000 euro, a od maja - 20 000 euro. Ponadto na polskim rynku pojawią się także auta, których do tej pory - z powodu wysokiego cła - nie opłacało się sprowadzać, np. Suzuki Alto bądź Liana. Z zakupem rodowitego japończyka

Renault Espace (1991-2002) - opinie Moto.pl

Espace, silniki 2.0 (114 KM), 2.9 V6 (167 KM), 2.2 12V DT (turbodiesel, 113 KM); 1997, jesień - przedłużana wersja Grand; 1999, wiosna - nowe silniki 2.0 16V (140 KM) i 3.0 V6 24V (190 KM); 2000, wiosna - nowy silnik 1.9 dt (turbodiesel, wtrysk bezpośredni, 98 KM), bogatsze wyposażenie; 2000, jesień

Renault Mégane I (1995-2002) - opinie Moto.pl

samochodów Renault z konkretnymi informacjami i poradamiLPG (Jerzy Maliński, Koalicja na rzecz Autogazu)Na rynku wtórnym bez trudu można kupić Mégane z instalacją gazową. Dostępne są wszystkie odmiany silników benzynowych, od 1.4 po 2.0, jest zatem w czym wybierać. Użytkownicy tego modelu dość

Re: Auto rodzinne do 9 tys zł (renault?)

---------------------------------------------------------------------------------- Akurat mi się te nowsze nie podobają - Scenica miałem i byłem bardzo zadowolony ale był to rocznik millenijny:) Nowszy Scenic zraził mnie cyfrową deską kłopotliwą wymianą żarówki i designem. Za taką kwotę radziłbym poszukać rocznika 2000-2003 z silnikiem 2,0 16V i założyć lpg o ile dużo jeździsz. Mój na

Re: R. Laguna prod. 2000 silniki :1.6 1.8

Znajomi mechanicy mają wyrobioną opinię na temat silników Renaulta. Podobno dobre są starsze 1,8 i 2,0 8-zaworowe. Nalezy unikać 1,6 16V (podobno awaryjny). Co do większych 16-zaworowych nie słyszałem żadnych konkretnych opinii.

Re: Renault niezawodne - to mówią Niemcy

,2 100 KM co dasz do prównania? A np co mi dasz z PSA w zamian za moją 2,0 16V 140 KM któa spala 6,5- 11 benzyny oraz 7,5 -12 lpg i to nie w kompakcie tylko w minivanie? A wiesz ile kosztuje w HDI wymiana filtra cząstek stałych? BTW - przyspieszenie nie decyduje o "lepszości"silnika w różnych

1,8i 16V czy zwykły 1,8i? Mondeo czy Laguna

silniki 1,8i i 2,0i bez 16V. I tak w Mondeo z mojego 1,8 16V mam 115 KM a Laguna z 1,8 ma tylko 90 KM. Moc 115 KM Laguna osiąga dopiero z 2000 cm3. Czy to znaczy że silniki Laguny są gorsze? Mają większą usterkowość? Niższą kulturę pracy? Są mniej ekonomiczne? Zawsze wydawało mi się że silniki

Re: Silnik 2.0 w Lagunie II

KM,200 Nm obowiązuje dalej w ofercie Renault. Ja miałem stara Lagunę, w ktorej był montowany motor 2.0 138 KM,16V 182 Nm.Może jakis stary prospekt zaplątał się u dilera?

Re: Laguna 2.0 16V-opinie

Mam Lagune 1.8 16v z 2000. Silnik nie sprawia klopotow, w miescie ciagnie ok. 9 l/100, w trasie, przy "niegrzecznej" jezdzie rowne 8. Wedlug danych fabrycznych 2.0 16 v jest oszczedniejszy. Czy Rti jest wersja "usportowiona". Renault wypuscil Lagune z nieco inaczej ustawionymi przelozeniami

Re: Jak z Alfą Romeo

IV (lepsze wyposażenie i silnik za te same pieniądze), a nawet A3 (to samo możesz mieć taniej). W ogóle w Golfach silniki benzynowe są godne pożałowania : 1.4 16V - 75KM ?!?! , to przecież w tak na tym forum krytykowanym Renault z 1.4 16V jest 98KM. A z 2.0 16V 115 KM i to przy jakim spalaniu

Używane Renault Laguna II

-IX.2003) też miałem Renault, tylko że dwa Megane i było podobnie. Aktualnie oczekuję na nową Lagunę, którą odbiorę z salonu pod koniec maja. Będzie to 2,0 dCi 150 KM w wersji Image. Kupuję kolejną nową Lagunę, bo jest to: 1) "totalna porażka" - dla mnie zero problemów z eksploatacją, 2

Re: Nowe clio czy uzywany mercedesA

benzynówki z których polecam 2,0 16V RXI 140 KM (pomimo tej mocy bardzo oszczędny silniczek) lub diesla 1,9 dCi 120 KM o dość wysokiej jak na diesla kulturze pracy. Zapłacisz mniej zostaną ci pieniądze na wymiany pasków płynów hamulców itp. które warto zrobić od razu po zakupie u dobrego mechanika i jazda

Re: Ford Escort

miałem jeszcze pół baku przy tej samej trasie i warunkach jazdy. Przyczyny były dwie 1-sza meganka miała większy bak:) ale jednak ten Escort sporo palił przy około 100 km/h spokojnej jazdy po autostradzie miał problem zmieścić się w 7l/100km. Uważam że to sporo skoro obecny Scenic 2,0 16V 140 KM

Re: renault megane 1996r. co sądzicie o takim auc

kolejnym autkiem też jest Renault ale Scenic 2,0 16V 140 KM 6 lat bez problemów wymieniłem tylko tarcze 1x klocki 2x oraz komplet wymienny rozrządu po 120 tys km. świece 2x gumę stabilizatora i sworzeń zwrotnicy oraz 3 żarówki. Tłumiki wciąż oryginalne. Generalnie mogę więc powiedziećże Scenic jest dużo

Re: Sam. francuskie-jakie modele najmniej awaryjn

; odpowiedników. Jak ktoś się na autach nie zna to jest jego problem niech płaci za T lub VW lub coś lepszego. Co do wyposażenia to fakt ja kupiłem Scenica w wersji RXI 2,0 16V 140 KM za cenę Golfa IV 1,6 100KM który z tyłu szyby miał na korbkę na fotelach ordynarna szmatę a nie welur stalowe felgi a nie alu i

Re: MEGANE.2 Wrażenia z jazdy

; wykonczenie, ale nigdy więcej, to jest Fiat. > Co do Renault... nie mam jescze opinii. Jeździłam fajnym Clio kiedyś z > silnikiem Megany 1,6 trochę poprzednią Laguną 2,0. Co do Megane II jestem > ostrożna, obawiam się kolejnego bubla w pięknym opakowaniu. > Przekonałam się już co do solidnośći

Re: Renault Laguna (nie najnowsza) 1.6 110 KM

obecnej pracy lub w przyszlym roku, to kupilbym w marcu przyszlego roku 99-00 2.0 16V, najlepiej granat lub bordo w cenie do powiedzmy 35/40 tysiecy z przebiegiem do 60 tysiakow. Strata na nowym wynosi okolo 10 lub ponad rocznie przez pierwsze 3 lata, a potem juz okolo 5 rocznie. Zalozywszy, ze

BARDZO RÓŻNIE Z TYM BYWA.

prawdziwą z niej &#62 przyjemność. ** Tak na marginesie - jakby Szanowny Pan nie mial, to prawdopodobnie nie ** zabieralby Szanowny Pan glosu na niniejszym forum. Czy silnik 2,0 16V (120 ** KM), 2,0 HDi (136 KM), 3,0 V6 (210 KM) (niestety koncernu PSA, chociaz ten ostatni razem w kooperacji z

Re: Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

Miałem taką z silnikiem 2.0 16V do Volvo, 95 rok, zagazowaną, przejechałem 80 tys. w 4 lata. Wzór niezawodności , wyposarzenie jak na rok 1995 biło na głowę inne auta : ABS, klimatronik , gadaczka (moja gadała po włosku ;), elektryka szyb, lusterek. Najwygodniejsze fotele - 2400 km w 26 godzin do

Re: Cała prawda o Skodzie

; > aktu desperacji kupując np. Fabię 1.9 TDI albo 2.0 > Ja bym kupił. Jakby moje zarobki były średnie i relacja jakość/cena miałaby > duże znaczenie. A ja nie do czego się przyznaje bo auto dla mnie to coś więcej niż dotarcie z punktu A do B > No, ale ja nie jestem widocznie fanem

Re: Renault Megane 1.9 dci - czy wejść w taki zak

niech głupki kupują i się brandzlują znaczkiem. Scenic służył mi 13 lat nigdy nie sprawił problemu i w momencie sprzedaży śmiało mógł konkurować z 4-5 latkami pod względem stanu technicznego. Miałem benzynowy silnik 2,0 16V. Kolega ma Scenica 1,9 dCi większych problemów nie doświadczył ale miał tam

Re: Co myślicie o Renault Scenic II - opinie użyt

> Nie wiem, jak ten silnik będzie ciągnął cięższego Scenika (cieższego niż hatch) Na pewno gorzej, przydałoby się 1.8 16V, ale się z niego Renault wycofało. Zrobiła się "dziura" w ofercie, bo następny silnik to 2.0 16V. Jako ciekawostkę w salonie widziałem Scenica z silnikiem 1

Re: Renault Megane

16V 137KM bardzo sprawnie śmiga po drodze,przy tym wcale nie pali dużo,bo silnik jest efektywny i elastyczny,a przełożenia skrzyni są super dobrane.Najmniejsze możliwe spalanie w tym silniku to ok. 6.5L.Realnie wychodzi ok. 7,7L.No i jest jeszcze 2.0T 165KM-wsio super,tylko,ze prawie nie

Re: Laguna 2.0 16V-opinie

Gość portalu: odem napisał(a): > Mam Lagune z silnikiem 1.8 .Z tego co wiem silniki benzynowe Renaulta sa malo > awaryjne.Klopoty moga miec posiadacze Lagun z instalacja elektryczna,ale sie to > > tyczy do 97 roku.Laguna 2.0 16V ma dwa silniki o tej samej pojemnosci do >

Re: Laguna 2.0 16V-opinie

Mam Lagune z silnikiem 1.8 .Z tego co wiem silniki benzynowe Renaulta sa malo awaryjne.Klopoty moga miec posiadacze Lagun z instalacja elektryczna,ale sie to tyczy do 97 roku.Laguna 2.0 16V ma dwa silniki o tej samej pojemnosci do wyboru.Pierwsze egzemplaze wyszly z silnikiem Volvo o mocy 140 KM

Re: Renault Laguna 2.0T 16V Dynamique/ VW Passat

to co napisaliście prawie się zgadza ale tu nie chodzi o podkręcane siłniki ale produkowane seryjnie w tej klasie samochodów i podobnej cenie a jeśli chodzi o przyspieszenie to jak się porównuje to też trzeba brać pod uwagę masę , bo jak taki silnik włożyć do odkurzacza to wyciągnie 5,2 , ale

Re: Renault Laguna (nie najnowsza) 1.6 110 KM

; opinie użytkowników. > > Pozdrowienia, krzychu Mój ojciec jezdzi równolatkiem tyle,że z silnikiem 2.0 16V(tez 60 tys przebiegu).Auto całkowicie bezawaryjne(zepsuł się tylko termometr),b.wygodne,dobrze się prowadzi.Wady to jakość plastików(choć sam montaz nie jest taki zły-na razie nic nie

Re: Kto jezdzi zagazowanym renault scenic

zdecydowałem. Uznałem, że do tej masy musi byc odpowiedni silnik i wybrałem 140 konny 2,0 16v ze względu na jego nowoczesną konstrukcje. Parametry 140 KM przy 5750 obr/min. 191 Nm przy 3750 obr/min doś płaska charakterystyka jak na brak turbo i zmienne fazy rozrządu daje znakomita dynamikę i jak na tego