opinie o silniku 1.4 tdi

Marcin Lewandowski

Skoda Yeti (2009 - ) - opinie Moto.pl

Skoda Yeti (2009 - ) - opinie Moto.pl

Wciąż produkowana Skoda Yeti nie cieszy się w Polsce dużą popularnością na rynku nowych samochodów, lecz jako używaną pozycję warto ją rozważyć

Kupujemy używaną Skodę | Poradnik | Na te modele lepiej uważaj!

Skoda kusi świetnym stosunkiem jakości do ceny. Jednak na rynku wtórnym jest kilka modeli podwyższonego ryzyka. Przyglądamy się dzisiaj tym Skodom, na które trzeba uważać

Boisz się tanich diesli? Tych możesz być pewny

Jeżeli szukacie dla siebie używanego samochodu z silnikiem Diesla, to mamy kilka propozycji, którym warto się przyjrzeć. To sprawdzone i udane auta, które nie wydrenują naszych kieszeni

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

VW Scirocco | Nowy wygląd, nowe silniki

VW Scirocco. Nowy wygląd, nowe silniki Już niedługo w salonach Volkswagena pojawi się odnowiony Scirocco Już niedługo pojawi się odnowiony VW Scirocco. Podstawowa jednostka to 1.4 TSI o mocy 125 KM. . Do wyboru są także dwie odmiany 2.0 TDI o mocach 150 KM i 184 KM Już niedługo w salonach

Skoda Octavia | To już 20 lat na rynku!

Skoda Octavia | To już 20 lat na rynku!

wspomagające utrzymanie kierunku podczas jazdy na wprost. Octavia II oferowała też bardzo bogatą gamę silników. Najsłabszy benzyniak to 1.4 MPI o mocy 80 KM, za to na drugim biegunie znajdziemy nowoczesną, dwulitrową jednostkę TFSI o mocy 200 KM. Silniki wysokoprężne to konstrukcje TDI Volkswagena - od 1.6

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

silnik 1.4 TSI (122-180 KM): Audi: A1, A3 Seat: Ibiza, Toledo, Leon, Altea, Alhambra Skoda: Rapid, Octavia, Yeti, Superb VW: Polo, Golf, Touran, Tiguan, Scirocco, Jetta, Passat, CC, Sharan Silniki wysokoprężne mają opinie wytrzymałych i długowiecznych. Mały Diesel Renault pokazuje, że może być zupełnie

Poradnik | Rodzinne kombi za 10 tys. zł

Poradnik | Rodzinne kombi za 10 tys. zł

klimatyzację, a nawet skórzaną tapicerkę. Bazowy silnik 1.4 warto sobie darować. Poszukiwania należy ograniczyć do czterocylindrowych 1.6, 1.8 i 2.0 o mocy 100, 112-125 i 136 KM. Każdy z nich bez kłopotów współpracuje z instalacjami gazowymi i nie generuje wysokich kosztów użytkowania. Zdecydowanie bardziej

Omijaj je szerokim łukiem | Najgorsze samochody używane

Omijaj je szerokim łukiem | Najgorsze samochody używane

, a silnik. Chodzi o trzylitrowego diesla V6 produkcji Isuzu. Silniki te były wykorzystywane w Renault (3.0 dCi), Oplu (3.0 CDTI) i Saabie (3.0 TiD). Wadliwa jest wersja 177-konna oznaczona P9X701 w Renault, Y30DT w Oplu i D308L w Saabie. Diesla Isuzu chwalono za wysoką kulturę pracy i dobre osiągi

Skoda Kodiaq | Pierwsza jazda | Podręcznikowa Skoda

Skoda Kodiaq | Pierwsza jazda | Podręcznikowa Skoda

Po podaniu cennika Kodiaqa wróżyłem mu sukces. I w tej opinii nie byłem osamotniony - koledzy po fachu mieli podobne zdanie. Tekst o cenach zatytułowałem nawet "SUV skazany na sukces". Redaktor naczelny moto.pl poszedł o krok dalej - w niedawnym odcinku "Dwóch zdań"

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

przedniej i tylnej części, większe, prostokątne reflektory przednie, nowa stylizacja wnętrza, bogatsze wyposażenie). Silniki 1.0 (50 KM), 1.4 (60 KM), 1.4 (75 KM), 1.4 16V (101 KM), 1.6 16V (125 KM), 1.7 D (wtrysk bezpośredni, 60 KM), 1.9 D (wtrysk bezpośredni, 64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM

Salon Genewa 2016 | SUV-y i crossovery | Ofensywa trwa

Salon Genewa 2016 | SUV-y i crossovery | Ofensywa trwa

światła, nowy wzór osłony podwozia oraz zderzak, w którym również pozbyto się wielu plastikowych, matowych elementów. Mokka X otrzymała też nowego, mocniejszego benzyniaka. To silnik 1.4 Turbo o mocy 150 KM, pożyczony z Opla Astry. Nowy motor będzie dostępny z systemem Start/Stop i napędem na

Skoda Fabia III | Czeska ewolucja

Skoda Fabia III | Czeska ewolucja

1.2 TSI, 1.4 TSI i 1.6 TDI. Nowością będzie znany z Citigo trzycylindrowy silnik 1.0, który zastąpi podstawową jednostkę 1.2 HTP. Sportowa wersja vRS nie jest planowana ze względu na niewielkie zainteresowanie, jaką cieszyła się Fabia RS drugiej generacji. Trzecia generacja Skody Fabii zostanie

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

R36 3.6 V6 (300 KM), turbodiesel 2.0 TDI (110 KM), zasilanie common-rail i filtr częstek stałych we wszystkich turbodieslach 2009 - silnik benzynowy 1.4 TSI (122 KM), wprowadzenie technologii Blue w turbodieslu 2.0 TDI Blue o mocy 143 KM (elementy technologii BlueMotion i dodatkowy katalizator SCR

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Oto lista najbardziej awaryjnych aut ostatnich 15 lat Przeglądając internetowe fora motoryzacyjne można z łatwością trafić na dyskusje o wyższości jednych wersji silnikowych nad innymi. Opinii jest niemal tyle samo co wypowiadających się i poza sztandarowym gloryfikowaniem silnika Volkswagena

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

Volkswagen Golf Variant - test | Pierwsza jazda

Po przybyciu do hotelu zabrałem kluczyki do Golfa z silnikiem 1.4 TSI o mocy 122 KM i manualną skrzynią biegów o sześciu przełożeniach. Silniki TSI charakteryzuje spora dynamika, ale wodząc wzrokiem po ladzie z kluczykami, świadomie omijam ten podpisany 1.2 TSI 105 KM. To silnik świetnie spisujący

Najtańsze SUV-y i crossovery na polskim rynku

Najtańsze SUV-y i crossovery na polskim rynku

dopłacić 4 800 złotych. Silniki: Yeti ma dość bogatą ofertę silnikową. Możemy wybrać pomiędzy trzema benzyniakami (1.2 TSI 105 KM, 1.4 TSI 122 KM oraz 1.8 TSI 160 KM) i trzema Dieslami (2.0 TDI CR DPF 110 KM, 2.0 TDI CR DPF 140 KM i 2.0 TDI CR DPF 170 KM). A może jednak rynek wtórny? Sprawdź oferty

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

benzynowym 2.0 TFSI (200 KM) 2005 - silnik benzynowy 1.4 TSI (170 KM), turbodiesel 2.0 16V TDI (170 KM), wersja sportowa R32 z silnikiem benzynowym 3.2 (250 KM) i napędem 4x4, wersja z nadwoziem czterodrzwiowym (sedan Jetta) 2006 - silniki benzynowe 1.4 (80 KM), 1.4 TSI (140 KM), wersja GTI o mocy 230 KM

Volkswagen Polo (1994-2009) - opinie Moto.pl

przedniej i tylnej części, większe, prostokątne reflektory przednie, nowa stylizacja wnętrza, bogatsze wyposażenie). Silniki 1.0 (50 KM), 1.4 (60 KM), 1.4 (75 KM), 1.4 16V (101 KM), 1.6 16V (125 KM), 1.7 D (wtrysk bezpośredni, 60 KM), 1.9 D (wtrysk bezpośredni, 64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM)2000

TOP 5 | Ogłoszenia tygodnia

TOP 5 | Ogłoszenia tygodnia

tys. km. Nie najlepsza opinia o używanych Lagunach ma wpływ na kuszącą cenę - niespełna 27 tys. zł. Szczegóły ogłoszenia i więcej zdjęć: Renault Laguna II 1.9 dCi 2007 r. Używane Renault Laguna II (2001-2007) Renault Laguna - ogłoszenia Toyota Auris nie wyróżnia się na tle konkurencji

Skoda Fabia (1999-2007) - opinie Moto.pl

(116 KM)2001, jesień - sedan (4 drzwi)2003, wiosna - silnik 1.2 (54 KM), 1.2 12V HTP (64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM). Sportowa wersja RS z silnikiem 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 130 KM)SilnikJednostki napędowe 1.4 o mocy 60 i 68 KM wywodzą się z dawnych silników Škody montowanych najpierw w

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Volkswagen Golf V 1.9 TDI 1896 105 11,3 187 5,1 421 350/1305 * - brak silnika benzynowego 1.6 w ofercie** - jedyny diesel dostępny w ofercieWiadomo, że o jakości auta nie świadczą suche dane techniczne. Dodatkową pomocą mogą się okazać testy-konfrontacje. Oto wybrane z nich:Chevrolet Lacetti - Kia

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

. Po zmianach Octavia kombi ma o 32 litry większy bagażnik (w wersji sedan o 12 l). Najważniejsza zmiana pod maską to wycofanie silnika 1,6 FSI 115 KM na rzecz mniejszego, ale o 5 koni mocniejszego 1.4 TSI. Z dość ciężką Octavią radzi sobie całkiem nieźle, rozpędzając ją maksymalnie do 203 km/h

Volkswagen Polo 2005 1.4 16V/75 KM. Nowy duch

. Gama silników obejmuje teraz pięć jednostek benzynowych o mocy od 55 do 100?KM i cztery wysokoprężne, zasilane pompowtryskiwaczami, rozwijające od 70 do 130 KM. Nowości to 70- i 80-konna wersje trzycylindrowego turbodiesla 1.4 TDI, zastępujące dotychczasową odmianę 1.4/75?KM i wolno

Trzeci Variant - nowy VW Golf w wersji kombi

kluczyki i wsiadam do auta. We wnętrzu nic się nie zmieniło. Materiały, kierownica i tapicerka są takie same jak w hatchbacku. Mój testowy egzemplarz jest wyposażony w silnik 1.4 TSI - to najnowsze, małolitrażowe cacko w podstawowej konfiguracji ma aż 140 KM. Tyle samo co dwulitrowy TDI. Przekręcam kluczyk

Numer 2/2004

silnikami 1.4 16V - Fiat Punto i Opel Corsa Już w salonach Subaru Legacy - sportowe i eleganckie Konfrontacja Trzy kompaktowe sedany z silnikami 1.6 - Opel Astra II, Renault Megane II i Toyota Corolla Test długodystansowy Nissan Primera Wagon 1.9 dCi Acenta - pożeracz kilometrów Fiat Panda 1.2 Dynamic

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

egzemplarzy jest ogromny, podobnie jak wśród (niedrogich) zamienników. Przestronne wnętrze, wygodne fotele, proste i bezawaryjne silniki, odporność na korozję - Passatowi nie brak zalet. Na rynku najczęściej występują benzynowe silniki o pojemności 1,8 i 2 litrów. Bardziej wymagający kierowcy zwrócą się ku

Volkswagen Tiguan 2.0 TSI DSG - test | Za kierownicą

około 8 l/100 km w trasie i 13 l/100 km w mieście, ale w korkach i na autostradzie apetyt szybko rośnie do 15-16 l/100 km. Opór powietrza oraz blisko 1,6 tony masy własnej robią swoje. Znacznie lepiej pasuje tu 170-konna jednostka 2.0 TDI (dla długodystansowców) lub słabsza 1.4 TSI o mocy 160 koni (przy

Numer 8/2005

, Citroën C1 1.0, Dacia Logan 1.4, Fiat Panda 1.4, Fiat Seicento 1.1, Hyundai Getz 1.1, Kia Picanto 1.0 - co można kupić za około 30 tys. zł Technika Ładne sztuki - o projek- tantach samochodowych karoserii Konfrontacja Citroën C4 2.0, Opel Astra 1.9, Volkswagen Golf 2.0 - mocne kompakty z

Volkswagen Golf III (1991-1999) - opinie Moto.pl

). Jest jednak w czym wybierać. Szczególnie dużo jest wersji wysokoprężnych, wśród których dominują 90-konne TDI, oraz benzynowych 1.8. Szeroka oferta obejmuje także wersje z benzynowymi silnikami 1.4, 1.6 i 2.0. Nawet kupno odmiany VR6, chociaż nie jest ona tak obficie reprezentowana, nie powinno sprawić

Numer 12/2004

Multipla - jedyne dwa minivany z układem foteli 3+3 Luksus za rozsądną cenę: Jaguar X-Type, Mercedes-Benz Klasa C oraz Subaru Legacy Megatest Renault Modus - miejski minivan o wielu możliwościach Test Hyundai Santa Fe - niepozony SUV udowadnia swoją klasę Minitest Toyota Corolla Kombi 1.4 D-4D - z nowym

Volkswagen Scirocco - powiało emocjami

już silników. Wszystkie są turbodoładowane, z czego tylko jeden (2.0 TDI), o mocy 140 KM, zasilany jest olejem napędowym. Prócz turbodiesla możemy natknąć się na 2.0 TSI (200 KM) lub 1.4 TSI (160 KM), który może występować z nową siedmiobiegową, dwusprzęgłową skrzynią DSG. Wkrótce do oferty trafi też

Raport specjalny: Superdiesle

silnikiem 1.4 TDI o mocy podwyższonej do 90 KM. Charakterystyka techniczna . pojemność skokowa: 1422 cm3 średnica x 

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

kupić nową? Test Skody Octavii Combi Historia modelu 2004 - premiera modelu, nadwozie hatchback 5d, silniki benzynowe 1.4 (75), 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (116 KM), 2.0 FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM) 2005 - wersja kombi, wersja RS z silnikiem 2.0 TFSI (200 KM) i napędem 4x4

Skoda Fabia II (2007-2013) - opinie Moto.pl

, podrzędny serwis nie zagwarantuje utrzymania auta w dobrej kondycji bez poważnych awarii. Skoda Fabia RS na Passo dello Stelvio Historia modelu 2007 - premiera modelu, wersja hatchback 5d, silniki benzynowe 1.2 (60 lub 70 KM), 1.4 (86 KM) i 1.6 (105 KM), turbodiesle 1.4 TDI PD (70 KM lub 80 KM) oraz 1.9 TDI

Czy warto czekać

, który zastępują nowe jednostki FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny. Na początku w ofercie znajdą się cztery silniki - dwa benzynowe (1.4 75 KM, 1.6 FSI 115 KM) i dwa wysokoprężne (1.9 TDI 105 KM, 2.0 TDI 140 KM). W wielu wersjach montowana będzie bardzo dobrze spisująca się (zwłaszcza w zestawieniu z

VW POLO 1.4 TDi

jeden z nowszych silników VW, 3-cylindrowy wysokoprężny motor, o pojemności zaledwie 1422 cm3, zasilany poprzez pompowtryskiwacze i wspomagany turbosprężarką. Co ciekawe, koncern VW wzbrania się przed wprowadzeniem bezpośredniego wtrysku paliwa typu common rail, który jest stosowany przez całą

Škoda Octavia 2.0 TDI

VW Golfa) oraz zasilane pompowtryskiwaczami diesle z najsilniejszym 2.0 TDI o mocy 140 KM, który zastąpi jednostkę 1.9 TDI 130 KM. Niestety, w nowej ofercie nie znalazł się ceniony motor 1.8T (150 KM). Wszystkie silniki prezentują wysoką kulturę pracy. Z danych technicznych wynika, że powinny być

Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

), 2.0 (116 KM), 2.8 V6 24V (204 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 116 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM) 2001, wiosna - nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM) 2001, jesień

Używany Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

silniki 1.6 16V (105 KM), 2.0 (116 KM), 2.8 V6 24V (204 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 116 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125 KM) 2001, wiosna - nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM). Wycofanie z oferty silnika 1.8 20V (125

Volkswagen Caddy Kombi

ograniczają przestrzeń ładunkową. Bagażnik wyposażono w roletę, zaczepy do mocowania przewożonych przedmiotów oraz miękką siatkę oddzielającą go od kabiny. Czekając na TDI Volkswagen Caddy będzie oferowany z dwoma silnikami benzynowymi i dwoma wysokoprężnymi. Wszystkie współpracują z mechanicznymi skrzyniami

Volkswagen Polo (2001-2009) - opinie Moto.pl

ospały i głośny, a benzynowy 1.4 FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny wymaga sporych nakładów na obsługę. W codziennej eksploatacji dobrze sprawdzają się tradycyjne, czterocylindrowe benzynowce 1.4 o mocy 75, 80 lub 100 KM, 105-konny 1.6. oraz 100-konny turbodiesel 1.9 TDI. Te silniki mają bardzo dobre

Škoda Octavia II Kombi 1.6 FSI

pracować cztery silniki benzynowe (o mocy od 75 do 150 KM) lub dwa turbodiesle (rozwijające moc 105 lub 140 KM). Wrażenia z jazdy mam jak najbardziej pozytywne, chociaż nie było okazji, abym przekonał się, jak układ jezdny zachowuje się na większych nierównościach. Czeskie drogi, po których

Volkswagen Touran (2002 - 2010) - opinie Moto.pl

FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM), 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (136 KM). 2004 - turbodiesle 1.9 TDI (90 KM) i 2.0 TDI (140 KM). 2006 - silnik benzynowy 1.4 TSI (140 KM), silnik 2.0 EcoFuel (109 KM), turbodiesel 2.0 TDI (170 KM). 2007 - niewielka modernizacja (nowy pas przedni i

VW POLO

- 65 KM (47 kW). Silnik Diesla to wolnossący 1.9 SDI o mocy 64 KM (47 kW), a jego wersja z turbosprężarką i pompowtryskiwaczami osiąga moc 100 KM (74 kW). Dostępny jest również 3-cylindrowy motor 1.4 TDI, o mocy 75 KM (55 kW). Wszystkie jednostki współpracują z ręcznymi 5-stopniowymi przekładniami

TOP FIVE | Kompakty

zawieszenie i silniki. Trzeba tylko zaakceptować zielony, przypominający kalafior znaczek na masce. To auto dla ludzi, którzy kierują się rozsądkiem i nie ulegają presji społecznej. Ceny: od 1.4 (80 KM) - 47 200 zł Najlepsza wersja:1.6 TDI (105 KM) -  64 600 zł1.8 TFSI (160 KM) - 68 200 zł 3. Opel

Seat Arosa (1997 - 2005) - opinie Moto.pl

się jednostka 1.4 o mocy 60 KM i takiej przede wszystkim trzeba szukać. Nie polecamy ani litrowego benzynowca (zbyt słaby i mało elastyczny) ani diesla 1.7 SDI (makabrycznie głośny) ani trzycylindrowych turbodiesli 1.2 TDI oraz 1.4 TDI (fatalna kultura pracy).VINNumer VIN wybito w komorze silnika, w

Rynek motoryzacyjny po wejściu do Unii Europejskiej

% * o pojemności silnika powyżej 2000 cm3 **bez względu na pojemność Nie opłaca się znacznie zaniżać wartości samochodu w umowie ze sprzedawcą. Jeśli bowiem celnik zakwestionuje dokumenty, wyliczy wartość auta na podstawie oficjalnej tabeli. model

Seat Ibiza (1993-2002) - opinie Moto.pl

)1999, maj - modernizacja. Nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.8 20V (156 KM). Silnik 1.0 o wyższej mocy (50 KM - tylko w Ibizie)2001, grudzień - modernizacja Ibizy, zmiana stylizacji przedniego i tylnego pasa, nowy kształt reflektorów, wlotów powietrza do chłodnicy, tylnych lamp. Nowa stylizacja wnętrza

Seat Toledo/Leon (1999-2006) - opinie Moto.pl

bez szyby, a otwór załadowczy jest mały.Ten problem nie istnieje w Leonie (hatchback, bagażnik 340/655 l) stanowiącym skróconą, bardziej sportową wersję Toledo. O sporcie można tutaj mówić jedynie w odmianach z dynamicznymi silnikami 1.8 i dynamicznymi TDI (130 i 150 KM), bo auta z jednostkami

Skoda Octavia (1996-2010) - opinie Moto.pl

) 2000, lato face lifting (trapezowy kształt przednich reflektorów, białe wstawki w tylnych lampach), sportowa wersja RS. Nowe silniki 1.4 16V (75 KM), 1.8 20V (180 KM, dla wersji RS), 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 KM) 2001 wersja

Seat Cordoba - opinie Moto.pl

prawdziwym silnikiem pod maską - 1.6 (100 KM), 1.8 (129 KM) i 2.0 (150 KM), lub jednym z dwóch turbodiesli 1.9 TDI (90 i 110 KM). Niemiecka precyzja? W Seatach trudno mówić o jakiejś wyjątkowej finezji montażu, co niestety najlepiej widać dziś, na przykładzie samochodów które mają już za sobą ponad 150

Škoda Octavia 2004

pracować jeden z czterech silników benzynowych: 1.4 MPI (75 KM), 1.6 MPI (102 KM) oraz 1.6 FSI (116 KM) i 2.0 FSI (150 KM) z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Miłośnicy jednostek wysokoprężnych wybiorą pomiędzy motorami 1.9 TDI (105 KM) i 2.0 TDI (140 KM). Poprzedni model Octavii dobrze wypadał w testach

Opinie o Fabi z silnikiem 1,4 TDi 51/59 kW

Proszę o opinie o Skodzie Fabia z silnikiem 1,4 TDi 51/59 kW Który silnik polecacie 51 czy 59 kW.

Re: Moto-doradca na Forum!

Witam Forumowego Doradcę. Mam pytanie techniczne. Co Pa myśli o silniku 1.4 TDI z Volkswagena Polo? Czytałem wiele opinii że jest nieudany ... głośny i po 170 tys.km pojawia się luz a wale korbowym a naprawa jest niemożliwa (nieopłacalna?). Jednak widziałem wiele Polówek z tym silnikiem które mają

Re: Spamerzy Toyota

kiedyś się kończą. Akcje Volkswagena się nie kończą i nie chodzi tylko o dawanie aut do testowania /afera ADAC/, a co do silników TSI to chyba nie są tak do końca poprawione bo mój Golf 1.4 TSI 140 KM zakupiłem w samym końcu 2012 w Nadarzynie, a już po 47000 km wymagał wymiany silnika, chociaż, aby

Re: Nowa Octavia 1.4 TSI - 8,5 s. do setki

autostradowej. Podobne opinie były jak wprowadzano 3-cylindrowe 1,2 HTP i 1,4 TDI. Zwafcy twierdzili, że to jednorazówki, że się tak trzęsą aż się śrubki same poodkręcają. Po latach okazało się , że 300-400 k km to żaden wyczyn dla tych motorów. Znam RS3 2,0 265 KM z przebiegami ok. 200 k km a to ponad 130 KM

Re: Ford Mondeo | Pierwsze zdjęcia

Jeżeli chodzi o niezawodność, to większość marek przewyższa w tej chwili VW przede wszystkim za sprawą zawodnych silników TSI oraz słynnego 2.0 TDI PD. Kilku moich znajomych eksploatuje auta z silnikami 1.4 TSI- opinie o ich awaryjności niestety nie są przesadzone. Jedyne niezawodne i trwałe

Re: demówka czy nówka?

> > Ale pisałeś coś o dieselku 1.4. Później sprecyzowałeś, że nie ma turbiny. > > W jakim modelu coś takiego występuje? > > już wyjaśniłem że miałem na myśli 1,9 SDI a nie 1,4. Czyli dobrze wiedzieć, że pisząc Tylko używany oszczędny Dieselek 1,4 albo LPG Masz na myśli 1.9 sdi

Nowa skoda octavia

Jak już jest typ, to jest on dobry. Silniki w tej cenie to 1,6 TDI 105 KM lub 1,4 TSi 140 KM. TDI 1,6 w Octavii to takie wozidełko na poziomie Punciaka 1.4 - nie jest zawalidrogą, ale Ferrari też nie. Pali w mieście nawet w zimie na dojazdach do pracy max 6,5 litra na 100 km. Awaryjność normalna

Re: adh - bez sensu ta twoja cena

Oj, co Ty piszesz? 1.6 to nie był najsłabszy silnik Leona (najslabszy to 1. 4-75 km) Silniki 1.6 mają dobra opinię A po trzecie zupelne banialuki wymyslasz pisząc o dwukrotnej róznicy ceny leona 1.8(względnie 1.9 tdi) a 1.6. I jescze ten gaz dokladasz... Pozdr.

Re: demówka czy nówka?

klemens1 napisał: > > już wyjaśniłem że miałem na myśli 1,9 SDI a nie 1,4. > > Czyli dobrze wiedzieć, że pisząc > Tylko używany oszczędny Dieselek 1,4 albo LPG > Masz na myśli 1.9 sdi.> Żeby było śmieszniej i żeby wykazać że się nie znasz, wystarczy poczytać opinie> np

Re: Volkswagen Jetta (1979-2010)

niektórzy piszący tutaj widać jadą na opinii z przed 25 laty o szmelcvagenie bo przeciez vw sie nie psuje wcale a ze w 2.0 tdi peka głowica a nawet blok to nic albo ze w 1.4 tsi rozrząd sie pie... i rujnuje silnik to tez vw to wszystkie samochody robi na jedno kopyto.. ale co tam lepiej byc

Re: octavia tdi - 1,9 czy 1,6

slychac masowych skarg . Pzy mniejszych przebiegach zdecydowanie lepszym rozwiazaniem bedzie 1.4tsi - swietny silnik w swojej klasie

Re: Skoda Octavia 1.2 TSI DSG | Za kierownicą

Przypomnialo mi sie, ze niedawno w jednej z AutoSwiecie (czyli niemieckiej gazetce motoryzacyjnej) czytalem o silnikach 1.4tsi. Opinie o ich niezawodnosci byly niezbyt pochelbne- padaly szczegolnie lancuchy rozdzadu, ktore mialy byc takie trwale, koszt naprawy kilka tys zl. Moze to byc oznaka

Użytkownicy silnik 1.4 TDI

Mam pytanie do posiadaczy aut z tym silnikiem (1,4 TDI 51KW) mam drobny wyciek oleju z przewodu powietrznego, który prowadzi do interkulera od chłodnicy powietrza. Auto ma 7 tys. przebiegu. W serwisie usłyszałem, że "ten typ tak ma przy dynamicznej jeździe" proszę o opinie

Re: toyota yaris - zdjęcia :-D

zwłaszcza w korkach (panda i scenic palą nam 9-10, astra 1.4, logan 1,4 - paliły po 10-11, a volvo 2.4d nawet 18). Liczyłem zawsze z dystrybutora. Yaris ma kapitalny patent, spotykany głównie w vanach, przesuwaną i pochylaną tylną kanapę. Dla małej rodziny w sam raz. Bagażnik typowy dla klasy B. W 30 tys

Re: Nowa Toyota Yaris | Prezentacja

zawieszenie. Dla porównania nowa Skoda Fabia niestety miałem okazję jeździć 1,2 benzyna (kosiarka żrąca paliwo) i 1,4 TDI (3cylindry w dieslu??Co to to NIE). Fabia ok 30tys.km właściwości jezdne lepsze niż Yaris 2 lecz gorsze niż Corsa D, prawdopodobnie ze względu na słabsze silniki i wąziutkie opony. Komfort

Re: Najbardziej niezawodne auta...

niemieckiej jakości i szczycić się przed sąsiadem :))) Silniki 2.5 TDI to chyba jeszcze większy niewypał niż 2.0 TDI. 1.4 TSI - no cóż wersje 160 KM lubią być wymieniane z powodu pęknięcia tłoków a reszta TSI kiepskie łańcuchy czy też odkładający się nagar w głowicy. 3.0 TDI też święty nie jest ale

Polo III 00-01 czy POLO IV 01-05

(100KM); 1.4 TDI (75 KM). Chodzi mi o to, który jest najbardziej oszczędny, który najczęściej się psuje itp. Będę wdzięczny za wszelkie info.....

Re: Volkswagen Jetta na cenzurowanym

Niestety VW sam zapracował na opinie o swoich silnikach: słynny 2.0 TDI - kicha, jakich mało, 1.4 TSI 160 KM - podobna kicha tyle że ten pierwszy daje się naprawiać, ten drugi nie bardzo Generalnie każdy producent silników czasami zalicza wpadki. Niestety VW przesadził, cały czas wmawiając

Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybrać silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat tych aut?

Re: Nie od 78 tysięcy...

qqbek napisał: > Co nie zmienia faktu, że za te pieniądze to kawał porządnego auta. Ale uwazacie, ze cos tego rozmiaru i silnik 1.4 (nawet z turbo) to ma sens? Jak bardzo ta fura mi sie podoba, to na takie polaczenie kasy bym nie wydal. Odnosze wrazenie, ze te male doladowane jednostki to

Re: Roznica pomiedzy silnikami SDI a TDI

Dbac o turbosprezarke, czyli rozumiem ze wizyty w ASO sa nieuniknione? Bo ja co najwyzej moga ja szmatka wypolerowac :) Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o silniku 1.4 TDI wiele osob skarzy sie ze to tylko 3 cylindry i silnik "pyrkocze". Jak zatem

Re: Nowa Honda Civic od 64 900 zł

w sądzie... VW bagatelizuje problemy, ale zaczyna im się to odbijać na opinii. Ludzie muszą się szarpać i wchodzić na drogę sądową. Wydaje mi się, że coraz bardziej powszechna opinia, że problem dotyczy tylko 1.4TSI wynika z tego, że jest to bardzo popularna jednostka. Więcej takich jeździ jeździ

Re: Jakie upusty na zakup nowego golfa 1,9 tdi

To nie lepiej dorzucic troszke i kupic VI generacje.TDI 2.0 110KM jest tylko troche drozsza za to ma bogatsze wyposazenie i nowoczesniejszy silnik .Czytajac opinie z testow tego auta wynika ze Golf znowu wyraznie odskoczyl konkurencji .Ja widzialem wnetrze -jesli chodzi o

Re: samochód dla rodzinki 2+1 do ok 25 tys

Spore wymagania:) Ja mam Corolle. Auto praktycznie bezawaryjne. Silnik 1.4 nie jest strzałą ale zapewnia przyzwoite osiągi. Na trasie spala około 6l/100 (tu sie pozytywnie zaskoczyłem). Niestety kufer nie spełni twoich wymagań. Zatem może Octavia? Tylko, że z silnikiem 1.9 TDI może być problem

Re: Nowy Passat TSi czy TDI?

A slyszales cos o TFSi 1,4 o mocy 170KM - kompresor i turbinka. Jezeli jest taki oferowany w Passacie - a mysle, ze tak to moze ten? Niestety slyszalem juz kilka zlych opinii o nowym 2.0 TDi 140KM w odroznieniu od 1.9. Przy tym przebiegu rocznym kupowanie diesla to faktycznie bez sensu i jezeli

Re: Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

poznaniakpl napisał: > Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybrać > silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda > zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat tych aut? Rdzewieje większa część Focusów. Ale poza

plockman30plock jest fantastą

hamulcowy, bo pozostałe trzy są jeszcze "dobre" ;)) , tak samo z cewkami zapłonowymi w silnikach benzynowych 1.4, 1.6, 1.8 , 2.0 (jak zmienię jedną cewkę, to wiem,że w niedługim czasie i tak się spotkam z klientem, na wymianę kolejnej ;) ) 4. Diagnostyka Passata pana fantasty z płocka, a raczej

Re: Ford Focus 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi?

miszasty napisał: > poznaniakpl napisał: > > > Zastanawiam się nad zakupem Forda Focusa rocznik 2002 lub 2003. Jaki wybr > ać > > silnik: 1,4, 1,6 czy 1,8 TDi? Który z nich jest najlepszy? Jak wygląda > > zużycie paliwa w każdym z nich? Jakie macie opinie na temat

Ekoterroryzm UE - normy emisji spalin!

spalin. Takie silniki będą już wyeksploatowane z racji swojej przekombinowanej konstrukcji. Czy wysilony do granic możliwości silnik 1.4 o mocy 125 KM długo pociągnie? Jest to bardzo duże obciążenie dla tłoków i innych elementów. Obecnie, aby spełnić Euro 5 wytwarza się właśnie takie auta, np. benzyniak

Re: BMW Gina

niemieckiego gdzie wszystko się rozstrzygnie: Golf VI Comfortline 1.4 TSI 122KM 20.675€ Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 122KM 21.750€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Trendline 27.875€ Passat 6 biegów 2.0 TDI 140 Comfortline 28.975€ Passat CC 6bieg 2.0 TDI 140 30.775€ To jest o 5% i

Re: opel vectra

W takim razie, jakie auto proponujesz?? Kazda opinia jest dla mnie cenna!! polówkę mam w takiej wersji niby sportowej, ma twarde zawieszenie i stasznie tłucze, takiego nie chce, silnik 1.4, ale na 16 zaworach i przyspieszenie jest super, przy vectrze, myślałam o 2.0 TDI, ale na to mnie nie stać

SUZUKI SWIFT czy SKODA FABIA

WITAM FORUMOWICZÓW zastanawiam się nad kupnem samochodu. spośród oferty rynkowej wstępnie wybralem dwa modele SKODE FABIE combi z silnikiem 1,9 SDI (moze 1,4 TDI) w wersji Ambiente www.skoda.com.pl/salon/fabia/ SUZUKI SWIFT 5dr 1,3 GLX www.suzuki.com.pl/suzuki-a-swifthb-5dr.html co wybrac

SKODA FABIA 1,9 SDI czy SUZUZKI SWIFT 1,3

WITAM FORUMOWICZÓW zastanawiam się nad kupnem samochodu. spośród oferty rynkowej wstępnie wybralem dwa modele SKODE FABIE combi z silnikiem 1,9 SDI (moze 1,4 TDI) w wersji Ambiente www.skoda.com.pl/salon/fabia/ SUZUKI SWIFT 5dr 1,3 GLX www.suzuki.com.pl/suzuki-a-swifthb-5dr.html co wybrac

Re: 1.8 TSI w Octavii - ktoś ujeżdża?

. I teraz - czy kupiłbym auto z tym silnikiem jeszcze raz? Chyba tak, bo TDI strasznie klekocze. Ale jeśli miałbym sam składać auto z klocków VAG, to wziąłbym Octavię z silnikiem 1.4 TSI 122 KM + skrzynia DSG. W mieście auto z taką skrzynią byłoby chyba nawet bardziej elastyczne, a napewno

Re: Autko rodzinne!!!!

konstrukcje, wspomniany 2.0 TDI dużo lepszy); najoptymalniejszy wybór - nowe małe doładowane benzyny 1.4 TSI - jest poza zasięgiem cenowym. W każdym razie, cokolwiek nie wybierzesz, zwróć uwagę, aby: - miało 5-gwiazdkowy wynik EuroNCAP: www.euroncap.com/small_mpv.aspx - KONIECZNIE było wyposażone w

Re: co oznacza volkswagen TDI a ci SDI ??

.03.07, 16:05 + odpowiedz Dbac o turbosprezarke, czyli rozumiem ze wizyty w ASO sa nieuniknione? Bo ja co najwyzej moga ja szmatka wypolerowac :) Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o silniku 1.4 TDI wiele osob skarzy sie ze to tylko 3 cylindry i silnik "

Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

Zastanawiam się nad kupnem nowego Tiguana. Na pewno interesują mnie dwa silniki: 2,0 TDI 140KM oraz 1,4 TSI 150 KM. Napęd na przednią oś (nie będę tym jeździł w terenie, a mam pewne powody wiążące się z ładownością i rozmiarem samochodu). Nie ukrywam, że względy ekonomiczne również mnie interesują

Re: Roznica pomiedzy silnikami SDI a TDI

pochodzic przez kilkanascie sekund na wolnych obrotach. Po 'deptaniu' - nawet i minute odczekac przed wylaczeniem silnika. 3. Lac dobry olej syntetyczny. I najlepiej zmieniac go co gora 15kkm. > Mam pytanie dotyczace jeszcze ilosci cylindrow w silniku. Czytajac opinie o > silniku 1.4 TDI wiele osob

Re: Jaki wybrać silnik. TSI czy TDI?

, możesz to zawsze zrobić później (po gwarancji) u dobrego tunera już za 1.200-1.500 zł. Wersja z silnikiem 1.4 ma wad w postaci tzw. efektu piszczenia podczas zmiany biegu w zakresie 2000-3000 obrotów (wyczytane na motor-talk.de). Szczegóły poniżej (spory wątek

diesel czy benzynowy?doradzcie

: wyzszy koszt zakupu. Nigdy nie jezdzilam dieslem, nie mam porownania, jak sie bedzie prowadzilo. Pod uwage bralismy toyote yaris silnik 1.0 benzynowy lub 1.4 diesel, lub fabie kombi benzynowa lub TDI, citroena c3 diesel skreslilam po poczytaniu o awaryjnosci pojazdu, do rozwazenia bylby jeszcze np

Re: Jaka jest wasza opinia o C-maxie 1,6 TDCI ?

kabarynie porkoju C-Maxa wciska w fotel. Jak to u francuskich > dieslów. Np. 1.4 dyzel w 307, hehe. Do tego dochodzi funkcja overboost, która daje w krytycznych momentach > > dodatkowego kopa w postaci 20Nm - potrafi uratować życie przy wyprzedaniu na > polskich drogach. Aż się

Re: Nowa fabka 1.4 TDI za 48000 PLN...

by przejechać takim dieselkiem około 100tys km (na podstawie fabi 1.4 tdi 55KM średnie spalanie 4.5l ON/100km i fabi 1.4 MPi 55KM średnie spalanie 7 l Pb95/100km). Czyli przez 100 tys km jesteśmy do tyłu. Pomijam koszty eksploatacji wyższe przy dieslu i możliwe zyski z kasy dopłaconej na diesla

Re: Vw czemu oni nie potrafia robic aut : )?

budzi niezadowolenie > wsród klientów Vw. zbyt duzo nieplanowanych wydatków.cos chyba jednak jest na > rzeczy . Pozdrawiam A szkoda ze nie porownaliscie jeszcze corolli 1.4 z Pasatem 1.8T . Jak mozna porownywac dwa rozne pod wzgledem mocy ,skomplikowania silniki.Jak wezmiesz silnik

Re: Chiptronic w HDi... do mmario

silnika diesla i benzyny o tej samej mocy. Podobne argumenty wysuwal w dyskusji ze mna, ale jak mu podalem swoje wyniki w sekundach i porownalem z jego to tylko "ogon podkulil" Silnik Hondy 1.4 dostal takie baty w porownaniu do najslabszego TDI PD, ze skala mnie samego zdziwila :)) Rozmowa do

Re: Małe z dieslem: co kupić?

ze to niby nie najlepsza opcja wiec przed kupnem sie zorientuj w temacie .Wiem ze bardzo dobry silnik to 1.4TDI i tez byl montowany w tych modelach. Jak pisalem my szukalismy autka typowo miejskiego i Lupo oferowal najlepsze wlasciwosci jezdne i obszernosc wnetrza przy mozliwie

Re: opel vectra

agamikulicz napisała: > W takim razie, jakie auto proponujesz?? Kazda opinia jest dla mnie cenna!! > polówkę mam w takiej wersji niby sportowej, ma twarde zawieszenie i stasznie > tłucze, takiego nie chce, silnik 1.4, ale na 16 zaworach i przyspieszenie jest > super, przy vectrze

Re: Nowe diesle

samochodow, daje to niezle zyski. Czy producenci moga sobie > pozwolic na kompromitacje? VW ostatnio mail akce serwisowe: cewki w 1.8T, VR6, > W8 i chyba cos jeszcze, zamarzajace silniki 1.4 75 i 100KM, elektryka w > Touranie i jeszcze kilka,ktoryc nie pamietam. To jest wlasnie odpowiedz na >

Re: specjalnie dla Ciebie "tekst"

najtańszego varianta z benzynowym silnikiem 1,4 l. o symbolicznej mocy 80 KM trzeba zapłacić co najmniej 63 tys. zł. Diesel 1,9 l. (105 KM) to już wydatek nie mniej niż 75 tys zł. Wprawdzie samochód ma na pokładzie 6 poduszek powietrznych, "elektrykę" i półautomatyczną klimatyzację, ale nawet takie

Re: Tomy napisał

, ale z lepszym silnikiem niż 1.4/90KM. Tym wątkiem chciałem uzyskać jakieś pozytywne opinie użytkowników etc. Pozdr. CC

Re: Nowe diesle

: cewki w 1.8T, VR6, W8 i chyba cos jeszcze, zamarzajace silniki 1.4 75 i 100KM, elektryka w Touranie i jeszcze kilka,ktoryc nie pamietam. To jest wlasnie odpowiedz na zalozenie, ze producenci dbaja o opinie.Oczywisice tak jest u wszystkich, z Toyota wlacznie. Kazdy producent tnie koszty i robi coraz

przecież miały być uwagi o FABI,

trochę za mały, jak na moje potrzeby bagażnik (czasem przewożę autem dwa duże psy), trochę za dużo kosztuje w jakiejś lepszej wersji (a uparłem się na klimę - dzieciak strasznie się męczy w gorące dni w aucie) i z lepszym silnikiem (tzn. 1.4 100 km lub TDI 100 km) i chyba nie wyrosła jeszcze z chorób

Re: Clio2, P206, Ibiza, Corsa czy Punto2 ???

. Wszystkie z silnikami 1.4 75KM. Przebiegi w dwoch to okolo 70 tys km. A w jednym okolice 100 tys km. I wlasnie w tym byla jedna powazna wymiana polosi napedowych. Ale jak sie jezdzi ze skreconymi kolami i do tego kola na asfalcie buksuja to taki jest efekt. Zaden samochod by tego nei wytrzymal. Poza tym

Re: francuzkie wynalazki: brrrrrrrr!!!!

. kierowniczego, zerwał się pasek rozrządu-remont głowicy, puściły tylne amortyzatory, padł fabryczny alarm i inmobilajzer.Wszystkie naprawy VW odpłatnie. Dziś sąsiad jeździ nowym passatem po liftingu 1,9TDI. Jak na razie przy 35 tyś. km bez problemu. Co do renówek to clio 1999r. 1,4 16V ma 40 tyś. km. cewki

Re: W samochodzie osobowym, obecnie miejsce nr. 1

> > 1,0 i 1,4 ktory na mrozie pekaly > >Ponownie, czekam na źródła tych rewelacji. Konkretnie, które dokładnie silniki > (oznaczenia), w jakich rocznikach i co w nich na mrozie pękało. polecam stare auto swiaty byl tam obszerny artykul na ten temat łacznie z pokazana wewnetrza

Re: kto jechał Fabią 1,2HTP 64 km ? tylko prawda!

Mam Fabię Combi 1,2 HTP od... wczoraj :) Wcześniej jeździłem Fabią HB 1,4 (60 KM). Pierwsze wrażenia: 1. Odgłos: no rzecz jasna inny. Mnie się kojarzy z małym dieselkiem, ale ja lamer jestem i się nie bardzo na samochodach znam. Jedyne porównanie mam z Octavią 1.9 TDI - jakby tak trochu ściszyć

Re: przecież miały być uwagi o FABI,

męczy w gorące dni w aucie) i z lepszym silnikiem (tzn. > > 1.4 100 km lub TDI 100 km) i chyba nie wyrosła jeszcze z chorób wieku > dziecięcego (słyszalem opinie o psującej się elektryce). Reasumując Fabia, na > jaką mógłbym się zdecydować kosztowałaby niemal tyle co podobnie wyposażona

Re: Dlaczego nie ma Fabii z 'L' - ka

coś. Również jeśli chodzi o Uniaka,to mam po nim jak najlepsze wspomnienia /1,4is kat/,jeżdziłem nim trzy lata,od nowości i nie zepsuł się ani razu. A tak podsumowując,to jest normalne,że na tym trzeba szkolić na czym póżniej trzeba zdawać egzamin,bo 20 godzin to ciut za mało,aby absolwent kursu nie

skoda 1,4TDI- działanie i sprawnosc silnika

szukam opinii użytkowników takiego silnika, interesuje mnie jego trwałośc, niezawodnośc, itp.

Re: Honda 1,6 czy Almera 1,8 czy Focus 2,0...?

Octavia jest ciezsza od civica o jakies 200kg. tdi 110km jest w niej imho mulowate i nie poczujesz wiekszej roznicy w porownaniu do civica 1.4. Tdi jest bardziej elastyczne.. ale jesli w civicu przy przyspieszaniu 80-120 zredukujesz na 3 bieg, wydaje mi sie ze bedzie bardzo podobnie przyspieszal. >

Fabia silnik 1.4 TDI 70Km czy jest b. glosny?

Slyszalem opinie ze w nowych Fabiach silnik 1.4 TDIjest bardzo glosny, czy ktos jechal i ma porownanie?

Re: Golf V GT : 2.0 Tdi 170 KM vs 1.4 Tsi 170 KM

W/g mojego (subiektywnego) zdania 1.4 i 170KM silnik padnie szybciej niz 100-u letni dach.Kolejna sprawa moment obrotowy i zużycie paliwa.I ostatnia to jest VW:)) o którym (niestety z autopsji) mam krytyczna opinię.

Jak jest naprawdę z tym 1.4TDI?

Mam pytanie do posiadaczy fabii z tym silnikiem. Czy rzeczywiście jest tak głośno w samochodzie? A może macie inne negatywne spostrzeżenia? Powoli przymierzam się do zmiany auta i m.in zastanawiam się nad tym silnikiem, ale dużo słyszałem nieciekawych opinii.

Re: Octavia 1,9TDI - opinie

Jeżdżę w pracy Skodą Octavią 1.9 Tour (diesel). Spalanie jest bardzo małe, mniejsze niż w Skodzie Fabia 1.4 (benzynowy). Poza tym silnik jest bardzo elastyczny nie trzeba machać ciągle lewarkiem. Silnik mocny, np. nie czuć że wjeżdża się pod górkę. Silnik wydaje się być mocniejszy niż wynika to z

Re: vw,seat,skoda-silnik 1,2 ? wasze opinie

> Niestety nie mogę znależć Yarisa więc zastanawiam sie nad Ibizą 1,2 ? > A nie lepiej 1.4TDI? spora różnica w jeździe i mniejsze spalanie... jeżeli chodzi o ceny to na pewno nie lepiej... :)

Re: Proszę o opinie o Skodzie Octavii 1.6 2000 ro

Bardzo dobra solidna limuzyna ale silnik 1,6 może byc troszeczke za słaby ( choć były też 1,4!!!). Jeśli nie zalezy Ci na super osiągach i nie jeździsz załadowany to powinien w zupełności wystarczyc. Oczywiście, lepiej dołożyc parę złotych i kupić 1,9 tdi ( 90 km- bodajże do 130 (mogę się mylić

Re: vw,seat,skoda-silnik 1,2 ? wasze opinie

> szukam opini o tym silniku ,ile pali jakie ma wady jakie zalety ? > jak się to spisuje i czy warto to kupić . > Niestety nie mogę znależć Yarisa więc zastanawiam sie nad Ibizą 1,2 ? A nie lepiej 1.4TDI? spora różnica w jeździe i mniejsze spalanie... Pozdrawiam, Artek Zapraszam na www.forumsamochodowe.pl

Re: Fiat Pumpo 1.3JTD vs Skoda Fobia 1.4TDi

> Takiego optymista jeszcze nie spotkałem coby myslał że auto z papieru z > silnikiem co psuje się co 50tys. wytrzymało tyle napraw żeby nim jeździć 10 > lat. Podaj alternatywę dla tych (jak to określiłeś) aut z papieru i uzasadnij jeśli potrafisz to określenie. Uzasadnij też rzeczowo

Re: Opinia o Volkswage Caddy

Warto, ale jest mało praktyczny, nawet wersja MIX. Oparty na Polo Clasic, silniki różne, ale najczęściej 1,4 lub 1,6 benzyna; TDI żadko spotykany, czasem wolnossący SDI. -- "A cóż to jest bajka? Wszystko to być może! Prawda, jednakże ja to między bajki włożę"

Re: Fiat Pumpo 1.3JTD vs Skoda Fobia 1.4TDi

taka, że jak się uszkodzi silnik to lepiej wymienić bo brnięcie w kolejne remonty jest kompletną porażką finansową. Aczkolwiek nie jest to model z dieslem, to opinia na temat silnika fabii 1.4d przytoczona przez kogoś w tej dyskusji mi wystarczy w zupełnosci.

Re: Średnie spalanie: Golf 1.9 TDI vs Golf 1.4 TS

przyzwyczajenia. Skrzynia 6 , ale nie trzeba jak ktoś pisał machać non stop wajchą , jest tak zestopniowana i dobrana do charakterystyki silnika że jezdzi sie lepiej jak dieslem.Jeśli chodzi o mnie to ten silnik jest najlepsza alternatywą do samochodu w tej klasie, i na pozór obiegowym opiniom przy stosunkowo

Re: prośba o opinie -Touran 1,4 140 KM vs Zafira

jako_tako napisał: > Moim zdaniem nie mozesz porownywac tych dwoch samochodow. Silnik 1.8 Zafiry to > prehistoria w porownaniu do 1.4 Touran. Znacznie gorsze osiagi, wieksze > spalanie. W Touran tez mozesz miec miec 7 siedzen (opcja) i bagaznik jest > wiekszy. Na dodatek Zafira

Re: Silnik 105 KM Golfa: ABSOLUTNE DNO!!!

. Ja stosuję 95 bo jest tańsza i dozwolona wg. producenta z zastrzeżeniem że mogą zmniejszyć się osiągi. Wczesniej mniałem golfa 1,4 75 KM 5 drzwiowy, bez zarzutów, ale to nieporozumienie jesli chodzi o kombi. Na TDI szkoda mi było wywalić jeszcze ponad 13 000 zł (nie mieli już 2001 roku). Kilka

Re: FABIA - Opinie użytkowników

Drogi Andre, Widze, ze zaden uzytkownik silnika 1.4 68 KM nie kwapi sie z odpowiedzia. Ja znam go tylko z opowiesci. Jak pewnie wiesz, jest to zmodernizowana wersja silnika z Favorit. Jego glowna wada polega na tym, ze ma zawory nie w tym miejscu co trzeba, przez co fala cieplna rozchodzi sie

Re: Silnik 105 KM Golfa: ABSOLUTNE DNO!!!

. Na razie to robi. Trochę mnie martwi Twoja opinia o benzynie. Ja > stosuję 95 bo jest tańsza i dozwolona wg. producenta z zastrzeżeniem że mogą > zmniejszyć się osiągi. > Wczesniej mniałem golfa 1,4 75 KM 5 drzwiowy, bez zarzutów, ale to > nieporozumienie jesli chodzi o kombi. Na TDI