opinie o silnikach fsi

Marcin Lewandowski

Seat Ibiza Cupra 1.8 TSI | Pierwsza jazda | Upsizing

Seat Ibiza Cupra 1.8 TSI | Pierwsza jazda | Upsizing

Konkurencja to prawdziwe zbiegowisko charakterów. Wszystkie mają niemal identyczne osiągi, ale różnią się serwowaną kierowcy przyjemnością. Jak na ich tle wypada Ibiza Cupra z nowym silnikiem o większej pojemności?

Volkswagen Passat B6 (2005-2010) - opinie Moto.pl

Passat szóstej generacji zaczął swoją przygodę z rynkiem wtórnym. Ze względu na korzystniejszą cenę i liczne zalety cieszy się dużym powodzeniem

Volkswagen Golf V (2003-2008) - opinie Moto.pl

Piątą generację przebojowego kompaktu Volkswagena łączy z poprzednikiem jedynie kształt nadwozia. Reszta to same nowości, tworzące zupełnie inne, dużo ciekawsze auto

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

bezpośredni, 64 KM), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM) 2002, jesień - silnik 1.4 16V FSI (bezpośredni wtrysk benzyny, 86 KM) 2003, jesień - wersje sedan (4 drzwi), Fun (rekreacyjna) i GT (usportowiona). Nowe silniki 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 lub 130 KM) 2005, jesień - modernizacja, nowa stylizacja

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Wybieramy najlepszy używany kompakt (2006)

Do zestawienia wybraliśmy modele klasy kompaktowej z 2006 roku, z pięciodrzwiowymi nadwoziami typu hatchback i z dwoma najbardziej sensownym silnikami. Pierwszy to benzynowy 1,6 l., drugi turbodiesel o podobnej mocy - 100-115 KM. Zapewniają one naszym zdaniem przyzwoitą dynamikę przy rozsądnym

Audi S3 Sportback | Test | RS-R=S?

Audi S3 Sportback | Test | RS-R=S?

przeprojektowany przedni zderzak z bocznymi wlotami powietrza oraz 18-calowe felgi ze szlifowanymi rantami. S3 uzbrojono w 4-cylindrową jednostkę o pojemności dwóch litrów, która generuje 300 KM i 380 Nm momentu obrotowego. Na grillu oraz tylnej klapie można dostrzec symbole wersji S3. Nową generację tego modelu

Skoda Octavia - Czeskie rachowanie vol. 2.0: 3 Octavie - 3 paliwa - test porównawczy

trzy auta, napędzane różnymi paliwami. Chcieliśmy się przekonać, jak wygląda eksploatacja "benzyniaka", "gazowca" i turbodiesla. Prócz kosztów eksploatacyjnych ocenialiśmy też walory użytkowe każdej wersji.  Wygodna "benzyna" ale nie byle jaka. Silnik 1.6 FSI

Car of the Year 2016 | Kandydaci

Car of the Year 2016 | Kandydaci

, umieszczonym centralnie, silnikiem V10 FSI o pojemności 5,2 litra. Bazowo generuje on 540 KM mocy i 540 Nm momentu obrotowego, a w wersji V10 plus - aż 610 KM i 560 Nm. Nikt nie powinien narzekać na brak mocy... Fot. Audi Fot. Audi Samochód: Skoda Superb Co to za auto? Koncern Volkswagena posłał do

Volkswagen Golf | Historia klasyka

Volkswagen Golf | Historia klasyka

laserowo karoserii. Używany Volkswagen Golf V - opinie Moto.pl Na komfort i dynamikę Golfa V miały wpływ między innymi nowa, czterowahaczowa oś tylna i nowa, 7-biegowa skrzynia DSG, reflektory bi-ksenonowe, czujnik deszczu i panoramiczny rozsuwany dach oraz pierwszy silnik benzynowy z bezpośrednim

Audi A8 | Test | Świadomość wyższości

Audi A8 | Test | Świadomość wyższości

pneumatyczne zawieszenie samo dostosowujące się do warunków drogowych. A jeśli komuś zbyt miękko i nudno, zawsze może wybrać tryb sport w standardowym systemie Audi drive select, znanym z innych modeli marki. Nowe A8 dostępne jest z trzema silnikami: dwoma V8 - 4.2 FSI o mocy 372 KM i 4.2 TDI (350 KM) oraz

Škoda Octavia II Kombi 1.6 FSI

pracować cztery silniki benzynowe (o mocy od 75 do 150 KM) lub dwa turbodiesle (rozwijające moc 105 lub 140 KM). Wrażenia z jazdy mam jak najbardziej pozytywne, chociaż nie było okazji, abym przekonał się, jak układ jezdny zachowuje się na większych nierównościach. Czeskie drogi, po których

Audi A6 3.2 FSI

Kręte drogi wokół jeziora Como pod Mediolanem. Słoneczna wiosenna aura. Hamuję przed ostrym zakrętem, by po chwili ostro przyspieszyć na krótkiej prostej. Nowy silnik 3.2 FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny do sześciu cylindrów, o mocy 255 KM pozwala na sportową jazdę i ciągnie samochód z wielką

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

Škoda Octavia po kosmetyczce - pierwsza jazda

. Po zmianach Octavia kombi ma o 32 litry większy bagażnik (w wersji sedan o 12 l). Najważniejsza zmiana pod maską to wycofanie silnika 1,6 FSI 115 KM na rzecz mniejszego, ale o 5 koni mocniejszego 1.4 TSI. Z dość ciężką Octavią radzi sobie całkiem nieźle, rozpędzając ją maksymalnie do 203 km/h

Volkswagen Polo (1994-2009) - opinie Moto.pl

), 1.4 TDI (pompowtryskiwacze, 75 KM)2002, jesień - silnik 1.4 16V FSI (bezpośredni wtrysk benzyny, 86 KM)2003, jesień - wersje sedan (4 drzwi), Fun (rekreacyjna) i GT (usportowiona). Nowe silniki 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 101 lub 130 KM)2005, jesień - modernizacja, nowa stylizacja przedniej i tylnej

Audi A6

Powiększone nadwozie - o długości 4920 mm, szerokości 1860 mm, wysokości 1460 mm i rozstawie osi 2840 mm - sytuuje A6 (przedstawiciel segmentu E) raczej wśród limuzyn niż dużych sedanów. Do podobnych wniosków skłania też poziom wyposażenia, paleta silników i osiągi. Co prawda z tyłu

Co w zamian?

ten sposób można stać się właścicielem Chevroleta Aveo - jednej z ostatnich nowości. Auto właśnie przeszło facelifting, po którym dużo lepiej wygląda i jeździ. Jest większe (długość wzrosła o 4 cm) i ma nowocześniejsze silniki: 85-konne 1.2 lub 101-konne 1.4. Oba benzynowe. Pierwszy rozpędza Aveo do

Czy warto czekać

, który zastępują nowe jednostki FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny. Na początku w ofercie znajdą się cztery silniki - dwa benzynowe (1.4 75 KM, 1.6 FSI 115 KM) i dwa wysokoprężne (1.9 TDI 105 KM, 2.0 TDI 140 KM). W wielu wersjach montowana będzie bardzo dobrze spisująca się (zwłaszcza w zestawieniu z

Audi TT Roadster

w Wielkiej Brytanii z pewnością będzie nań znacznie więcej chętnych, tym bardziej że TT w wersji coupé po czerwcowej prezentacji zebrało bardzo dobre opinie. Prasa brytyjska rozpisywała się o nim w samych superlatywach, niemieccy dziennikarze chwalili aluminiowo-stalową konstrukcję i kształt

Konfrontacje: Mercedes Klasa A 200 CDI, 200/Ford Focus C-Max 2.0 TDCi, 1.8 16V Duratec/VW Golf V 2.0 TDI, 2.0 FSI

zakresie obrotów. Nowa Klasa A odziedziczyła po starej silniki benzynowe i koncepcję dwuwarstwowej podłogi, ale nie wymiary. Auto jest dłuższe aż o 23 cm i szersze o 4,5 cm - co umiejętnie podkreślono dynamiczną linią bardziej muskularnego nadwozia. Wzrok turystów przyciągały też

Audi A6 3,2 FSI Quattro

dziecięcego? Wbrew pozorom silnik w A6 ma niewiele wspólnego z jednostką o tej samej pojemności testowaną dwa tygodnie temu przez Mroczka w modelu A3. Po pierwsze w nowym 3,2 FSI cylindry rozchylono pod kątem 90 stopni, po drugie ma nieco wyższą moc i moment obrotowy, a po trzecie wyposażono go w bezpośredni

Konfrontacje: BMW 120i, 120d/Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed Distinctive/Audi A3 2.0 FSI, 2.0 TDI Ambiente

, jak z 1280 kg daje sobie radę wersja 116i). Polecamy 120d - droższe tylko o 1,5 tys. zł. Dłuższe jazdy testowe, a zwłaszcza mega-test odmiany 116i (92 500 zł), więcej by wyjaśniły. Przyjdzie jednak poczekać do 18 września, wtedy BMW wystartuje do klientów - równocześnie w całej Europie. opinia auto+ W

Škoda Octavia 2.0 TDI

sprawia, że Octavię można z powodzeniem traktować jako rodzinne Gran Turismo. Jednak wszyscy zainteresowani tym modelem na wersję kombi będą musieli poczekać co najmniej do przyszłego roku. Technika wspiera kierowcę W Octavii pojawią się silniki benzynowe m.in. z wtryskiem bezpośrednim (FSI - znane już z

VW POLO

drogie.W połowie 2002 roku zostanie wprowadzona jednostka benzynowa z bezpośrednim wtryskiem paliwa FSI o mocy 85 KM (63 kW). Należy się również spodziewać wersji GTI, jednak nie wiadomo, jakim silnikiem będzie napędzana. Powstaną również wersje sedan i kombi.Komfortowe zawieszenie Polo, poprzez duży skok

Dlaczego Polacy nie lubią Skody?

. To skarbiec skrajnych opinii. Spieracie się o pozycję Skody na rynku, jakość aut, profil nabywcy, wreszcie o niedawną przeszłość, gdy pomocną dłoń wyciągnął do Czechów Volkswagen. Pełen intrygujących przemyśleń po lekturze tych dyskusji, spędziłem kilka dni za kierownicą Octavii RS sprzed liftingu z

Volkswagen Touran (2002 - 2010) - opinie Moto.pl

nadwozia jak i w wykończeniu wnętrza. Za największą wadę tego modelu trzeba uznać mało interesującą stylizację, która może odstraszać osoby ceniące atrakcyjną estetykę i niebanalne kształty. Historia modelu 2002 - premiera modelu, nadwozie minivan 5d, silniki benzynowe 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (115 KM), 2.0

Skoda Octavia II (2004 - 2013) - opinie Moto.pl

kupić nową? Test Skody Octavii Combi Historia modelu 2004 - premiera modelu, nadwozie hatchback 5d, silniki benzynowe 1.4 (75), 1.6 (102 KM), 1.6 FSI (116 KM), 2.0 FSI (150 KM), turbodiesle 1.9 TDI (105 KM), 2.0 TDI (140 KM) 2005 - wersja kombi, wersja RS z silnikiem 2.0 TFSI (200 KM) i napędem 4x4

Volkswagen Jetta (1979-2010) - opinie Moto.pl

), wersje z napędem 4x4 (4Motion), wersja kombi (Variant) 5d2000 - silniki benzynowe 1.4 (75 KM), 1.6 (102 KM), 1.8 Turbo (150 KM), 2.3 (170 KM), turbodiesle 1.9 TDI (100 KM), 1.9 TDI (150 KM)2001 - turbodiesel 1.9 TDI (130 KM)2002 - silniki benzynowe 1.6 FSI (110 KM), 1.8 Turbo (180 KM), 2005 - premiera

Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

- nowe silniki 1.8 20V (180 KM) i 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM) 2002, sierpień - wersja R 32 (3.2 V6, 241 KM), nowe silniki 1.6 FSI (bezpośredni wtrysk benzyny, 110 KM) i 2.0 (102 KM). Wycofanie z oferty silnika 2.3 V5 (150 KM) 2003, jesień - premiera VW Golfa V AWARYJNOŚĆ Golf IV okazał się

Używany Volkswagen Golf IV (1997-2003) - opinie Moto.pl

KM) 2001, jesień - nowe silniki 1.8 20V (180 KM) i 1.9 TDI (pompowtryskiwacze, 150 KM) 2002, sierpień - wersja R 32 (3.2 V6, 241 KM), nowe silniki 1.6 FSI (bezpośredni wtrysk benzyny, 110 KM) i 2.0 (102 KM). Wycofanie z oferty silnika 2.3 V5 (150 KM) 2003, jesień - premiera VW Golfa VAWARYJNOŚĆGolf

Volkswagen Polo (2001-2009) - opinie Moto.pl

ospały i głośny, a benzynowy 1.4 FSI z bezpośrednim wtryskiem benzyny wymaga sporych nakładów na obsługę. W codziennej eksploatacji dobrze sprawdzają się tradycyjne, czterocylindrowe benzynowce 1.4 o mocy 75, 80 lub 100 KM, 105-konny 1.6. oraz 100-konny turbodiesel 1.9 TDI. Te silniki mają bardzo dobre

Volkswagen Touareg (2002 - 2010) - opinie Moto.pl

rzadkości. Niechlubnym wyjątkiem jest system monitoringu ciśnienia w ogumieniu. Szwankuje notorycznie i aż prosi się o całkowite wyłączenie. Czasami zawodzi też system diagnostyczny OBD, co skutkuje wyższą toksycznością spalin. Co wybrać ? Radzimy wystrzegać się dużych i mocnych silników. Ich

Rynek motoryzacyjny po wejściu do Unii Europejskiej

% * o pojemności silnika powyżej 2000 cm3 **bez względu na pojemność Nie opłaca się znacznie zaniżać wartości samochodu w umowie ze sprzedawcą. Jeśli bowiem celnik zakwestionuje dokumenty, wyliczy wartość auta na podstawie oficjalnej tabeli. model

Škoda Octavia 2004

pracować jeden z czterech silników benzynowych: 1.4 MPI (75 KM), 1.6 MPI (102 KM) oraz 1.6 FSI (116 KM) i 2.0 FSI (150 KM) z bezpośrednim wtryskiem paliwa. Miłośnicy jednostek wysokoprężnych wybiorą pomiędzy motorami 1.9 TDI (105 KM) i 2.0 TDI (140 KM). Poprzedni model Octavii dobrze wypadał w testach

silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

wlasnie! szukam wiarygodnych opinii o tym silniku bo pismaki różne bzdury piszą, chyba w zależności od tego ile dostali od koncernu...jak ze spalaniem głównie w mieście,dynamika itd konkretnie chodzi o zachowanie tego silnika w golfie.

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

jest więcej silników 1.4 tsi?? chodzi mi o silnik montowany w nowym golfie VII np highline

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

sorry, nie chodziło o FSI tylko TSI, faktycznie walnąłem byka . Konkretnie to jest silnik 1.4 TSI o mocy chyba 122KM, jest w ofercie golfa VII rocznik 2013

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

W pierwszym poscie pytasz o silnik 1,4 FSI w ostatnim o 1,4 TSI ktory ma rozne moce. Napisz konkretnie ilu konny silnik masz na mysli bo piszesz o calkiem roznych silnikach a wszystkie wystepuja w golfie a highline to wersja wyposazenia ktora nic nie mowi o silniku

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

osman71 napisał: > wlasnie! szukam wiarygodnych opinii o tym silniku bo pismaki różne bzdury piszą > , chyba w zależności od tego ile dostali od koncernu...jak ze spalaniem głównie > w mieście,dynamika itd konkretnie chodzi o zachowanie tego silnika w golfie. ale konkretnie który 1

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

No to zaryzykuję i polecę jeszcze www.motostat.pl - głównie dla raportów spalania, wielu kierowców je tam zamieszcza, więc można wyrobić sobie opinię ile NAPRAWDĘ dany silnik spala. Podobnie jak z autocentrum - mam z motostatem

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

by być z silnikiem 1.5dci a te chyba tez mają juz filtry cząstek??a taki silnik na miasto się nie nadaje niestety....

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

Wejdź sobie na www.autocentrum.pl/oceny/ - tam jest chyba największa baza opinii (190 tys.) Anioła stróża antyspamera uprzedzam, że to nie jest żadna reklama - tam faktycznie można znaleźć opinie praktycznie dla każdej

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

dzięki wszystkim za odpowiedzi. Ja myślę że ten 122 KM i tak będzie lepszy od mojego obecnego...kupowałem auto i sugerowałem się danymi na papierze, a tu niespodzianka 100KM wg producenta ale chyba połowa na pastwisku,bo w rzeczywistości nie osiągalna. Chodzi o nową hondę jazz z silnikiem 1.4 i

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

To znana sprawa, może w Polsce zdominowanej przez niemiecka prasę motoryzacyjną starano się zbytnio o tym nie pisać, ale wystarczy wrzucić w przeglądarkę hasło: awarie silnika 1.4 tsi. Oczywiście pisze się o tym, ze turbodoładowane silniki VW zostały poprawione, ale nie do końca. Szwagier pracuje w

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

> Anioła stróża antyspamera uprzedzam, że to nie jest żadna reklama - tam faktycz > nie można znaleźć opinie praktycznie dla każdej marki, modelu i wersji silnikow > ej. Akurat widać różnicę pomiędzy ww. portalem, a blogiem z kilkoma wpisami, którego autor nie umie zareklamować. :-)

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

osman71 napisał: > sorry, nie chodziło o FSI tylko TSI, faktycznie walnąłem byka . Konkretnie to j > est silnik 1.4 TSI o mocy chyba 122KM, jest w ofercie golfa VII rocznik 2013 Bierz nowszy - ma niewiele wyższą moc, ale za to duży wyższy moment obrotowy - jeździ praktycznie jak stary 1

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

osiągalna. Chodzi o nową hondę jazz z silnikiem 1.4 i-vtec moc max przy > 6000tys obrotów moment ledwie 127 Nm/4800obr..masakra!! Będzie lepszy albo i nie. Zapewne silnik hondy rozczarowuje, ale obyś nie przeżył większego rozczarowania. Oczywiście 122 KM nie jest tak tragiczny jeżeli chodzi o poważne

Re: silnik 1.4 FSI volkswagena-wasze opinie

i drugim ale tym 140 konnym mało jezdziłem i moze dlatego i dodatkowo moze automat tez zrobił swoje w 122 konnej wersji. Ajesli chodzi o pytanie to wg mnie bardzo dobry silnik do kompakta a spalanie jest uzaleznione od stylu jazdy. Rozbieznosc duza ale jak bedziesz jezdził jak wiekszosc tu opowiada

Silniki benzynowe z wtryskiem bezpośrednim

Witam Jak oceniacie te wszystkie silniki z wtryskiem bezpośrednim? TSI, FSI, TFSI, EcoBoost, 1.6 z Nowej Kia Sportage. Dużo opinii czytam na ich temat negatywnych: że palą znacznie więcej niż podaje producent. Czy te silniki nie będą mniej trwałe niż stare sprawdzone konstrukcje? Czy wyciągniecie

Re: Wielka wtopa Volkswagena z silnikami FSI

.. silniki FSI maja nieco wiecej mulów pod maska ,przyklad Skody Octavi : 1,6 lt. - 105 KM 1,6 lt.FSI - 115 KM osobiscie nie uwazam ze warto jest zaplacic 9000 sek. wiecej za FSI silnik, ale to moja subiektywna opinia . ================================================================================

Re: Szukam samochodu rodzinnego

b_ogdan napisał(a): A silniki benzynowe Skody Octavii Kombi w wersji na gaz dają radę? Tak i to nawet calkiem dobrze tylko nie 1.6 FSI Silniki 1.6 w octavii sa stosunkowo paliwozerne wiec sporo osob posiada LPG Jesli zamierzasz robic przebiegi roczne powyzej 20tkm to diesel moze

Ale nudny temat.

> Jak oceniacie te wszystkie silniki z wtryskiem bezpośrednim? TSI, FSI, TFSI, Ec > oBoost, 1.6 z Nowej Kia Sportage. Dużo opinii czytam na ich temat negatywnych: > że palą znacznie więcej niż podaje producent. Silników tego typu jest już kilkadziesiąt. Niektóre są lepsze, niektóre

Skoda Octavia II - jaki silnik na miasto?

Witam, Przymierzam sie do zakupu używanej Oktawki, jako że drugie dziecko w drodze i coś większego by się przydało...no i zastanawiam się, bo spotykam się z różnymi opiniami, z jakim silnikiem szukać. Czy np. FSI 2.0 to nie za duży? A może 1.6 102 KM albo 1.6 FSI (115 KM) to nie za słaby? A może

Re: Wielka wtopa Volkswagena z silnikami FSI

siwy-55 napisał: > .. silniki FSI maja nieco wiecej mulów pod maska ,przyklad Skody Octavi : > > 1,6 lt. - 105 KM > > 1,6 lt.FSI - 115 KM > > osobiscie nie uwazam ze warto jest zaplacic 9000 sek. wiecej za FSI silnik, > ale to moja subiektywna opinia . >

Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM

witam, rozważam kupno Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM - czy ktoś z forum ma wyrobioną opinię na temat tego auta? ile potrafi spalić w mieście (takim zakorkowanym:)) czy podobnie jak w silnikach FSI trzeba zalewać bak tym "lepszym"98'oktanowym paliwem? Przeglądam wykres momentu i

Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM

witam, rozważam kupno Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM - czy ktoś z forum ma wyrobioną opinię na temat tego auta? ile potrafi spalić w mieście (takim zakorkowanym:)) czy podobnie jak w silnikach FSI trzeba zalewać bak tym "lepszym"98'oktanowym paliwem? Przeglądam wykres momentu i

Re: Fenomen diesla.

Wybawco, z całym szacunkiem, ale Ty bardzo kręcisz się w swoich opiniach wokół VW. Spójrz szerzej. Podam prosty przykład - jeżdżę autem z silnikiem benzynowym i mam 6 (słownie: sześć) biegów do przodu ! Takie skrzynie nie są przypisane do diesli. Tak samo piszesz o turbobenzynach i awariach turbin

Re: passat vs. primera

Rozumiem, że nie ma takich, którzy jeździli i jednym i drugim. Ale może choć kilka opinii użytkowników primery p12 z silnikiem 1.8 i automatem oraz nowego passata 1.6 fsi z automatem...

Re: Wielka wtopa Volkswagena z silnikami FSI

szymizalogowany napisał: > siwy-55 napisał: > > > .. silniki FSI maja nieco wiecej mulów pod maska ,przyklad Skody Octavi > : > > > > 1,6 lt. - 105 KM > > > > 1,6 lt.FSI - 115 KM > > > > osobiscie nie uwazam ze warto jest zaplacic 9000

Re: Volkswagen pragnie Alfy Romeo

rozbudowany komputer. W mojej opinie wnetrze najładniejsze w Maździe (ale to oczywiście rzecz gustu) najoryginalniejsze w Hondzie, nudne (tutaj stereotyp, ale tak naprawdę dla mnie wygląda) w VW, Ford wygląda mocno tandetnie na głównej konsoli. To co mnie zaskoczyło, ze Mazda ze 105-cio konnym silnikiem i

Re: Volkswagen Passat | Karta wozu

. Gdybym ja miał dziś kupować Passata, zdecydowałbym się na benzyniaka. Być może w przypadku B7 też będzie to rozsądnym wyborem. Silniki TSI już powinny być dopracowane. Tu nawet ciekawy tekst: regiomoto.pl/portal/auta-uzywane/testujemy-uzywane-czteroletni-volkswagen-passat-20-fsi-kombi Póki co o B7

Re: Legacy/Outback H6 kontra Passat V6

Dzięki za opinie - Passat 3.6 nie jest dostępny w Europie (to do kolegów z Ameryki) - w Pasku rozważany jest V6 3.2 FSI, bo idzie o nówki, a to nie jest silnik Audi? (do waskesa) - 6 cylindrów/paliwo... Jak chłopa stać i na wydanie kasy na nowy pojazd, i na paliwo (a stać), to go nie będę

Re: Legacy/Outback H6 kontra Passat V6

karakalla napisał: > Dzięki za opinie > > - Passat 3.6 nie jest dostępny w Europie (to do kolegów z Ameryki) > - w Pasku rozważany jest V6 3.2 FSI, bo idzie o nówki, a to nie jest silnik > Audi? (do waskesa) No tak nie pomyslalem bo nowy faktycznie ma 3.2 250ps co nie

Re: Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM

hawkmoon_269 napisał: > witam, rozważam kupno Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM - czy > ktoś z forum ma wyrobioną opinię na temat tego auta? ile potrafi > spalić w mieście (takim zakorkowanym:)) czy podobnie jak w silnikach > FSI trzeba zalewać bak tym "lepszym"98

Re: Audi A3 1.6

LOL!! to jest slaby silnik. za slaby do dosc ciezkiego audi. przymierzalam sie do takiego, jednak wybor padl na cos z zupelnie innej beczki. wg artykulow, testow, opinii to bardzo trwaly silnik. wykonczenie w audi bardzo dobrej jakosci, choc oczywiscie bardzo konserwatywne. co do 1.6 fsi

Jeśli nie TSI to co?

Witam Forumowiczów, Muszę niedługo kupić nowe auto i się zastanawiam nad wyborem silnika. Jestem prawie zdecydowany na Golfa, lub Jettę z silnikiem 1.4 TSI 122 KM. Ciekawy jestem opinii o silnikach TSI, a najlepiej o tym 122 KM, który jest najnowszy. Mi osobiście wydaje się niezłym połączeniem

Re: Skoda Octavia Ambiente 1,8 TSI/160 KM

na podmuchy bocznego wiatru. Pod względem tego drugiego obie generacje dzieli dosłownie przepaść, oczywiście na korzyść nowszej. Pod wieloma względami Octavia II zachowuje się na drodze pewniej, niż większy Superb. Chociaż komfort nie ten sam... > czy podobnie jak w silnikach FSI trzeba

Re: Golf GTI, jakie paliwo 95 czy 98 ??

> wydaje mi się że przede wszystkim to bezpośredni wtrysk jest bardziej wrażliwy > na jakość paliwa. a 98 ma znacznie lepszą opinie pod tym względem. > także na tą minimalną moc bym nie patrzył tylko na dbałość o stan silnika jesli jakosc paliwa rozumiesz trzymanie normy oktanowej to masz

Re: Ibiza 2006

waskes29 napisał: > Prawie najmocniejszy pomijaca fakt ze ja naliczylem prawie 10 mocniejszych > silnikoww tym 250 konny(czyli ponad 100% mocniejszy) i 5 slabszych. Mówimy o tym samym golfie? Dane ze strony vw; 1.4 - 75km 1.4 fsi - 90km 1.6 - 102km 1.6 fsi - 115km 2.0fsi - 150km

VW TOURAN - czy ktoś jeździ/używa ?

Mam zamiar kupić Tourana z silnikiem 2.0 TDI. Nie obejdzie się bez jazdy próbnej ale chciałbym poznać opinie tych którzy ten samochód już kupili ewentualnie użytkują go. Jaką wersję wybrać (B, T, H ?) ewentualnie jak się sprawują 1.9 TDI oraz 1.6 FSI.

Re: Ibiza 2006

ukrywac seat to nie alfa. Własnie przez takie bzdury z silnikami 64km. -- Badania opinii publicznej opierają się na fałszywej przesłance, że publiczność posiada opinię.

Re: 25000pln-jakie auto kupić za tą kwotę?

Golf 4 za taką sumę powinien być w naprawdę ładnym stanie.A jak już,to szukałbym mocno doposażonej wersji,która w szszegółach może się podobać.Najlepiej byłoby sprawzdić dany egzemplarz z zachodu.Tak jak kolega wyżej zasugerował,polecam silnik benzynowy.Fajny jest 1.6 FSI.Takiego bym szukał

Re: Golf GTI, jakie paliwo 95 czy 98 ??

> witam, planuje zakup Golfa V GTI 2.0 TFSI i zastanawiam sie nad paliwem dla > tego samochodu... > W czytalem rozne wersje i opinie na ten temat i jedne byly zdania ze silnik > ten wymaga paliwa 98 oktan, a inne ze spokojnie moze chodzic na 95.... > > Wiec jakie paliwo, i

Re: Golf 5 czy honda civic

jest plaska podloga i wiecej miejsca. Do tego silniki FSI w golfie to nowa technologia - napewno przyszlosc ale wielu producentow wycofalo sie z tego bo problemem jest jakosc paliw. Majac FSI musisz bardzo uwazac gdzie tankujesz a ewentualan pomylak moze cie bardzo drogo kosztowac. Inna sprawa jest

Re: do wieśniaka klimaszewskiego:

paliwa FSI ma to do siebie że aby uzyskać niższe spalanie trzeba oszczędnie obchodzić się z gazem. Po drugie - przejedź sięnajpier FSI 150KM i potem mów o wrażeniach, bo czytając gazetki i wyrażająć swoją opinię to sobie można... Poza tym moc jest zwiększona, moment obrotowy także - wystarczy popatrzec

Re: Podobno "francuzy" rozpadają się po 5 tys. km

widzę że w przypadku francuskiej motoryzacji - co bym nie napisał - odbije się od ściany, bo awaryjność, tak się składa, że co samochód i użytkownik to inna opinia i podejście, w mojej rodzinie były różne samochody, francuskie, niemieckie, włoskie i tylko raz jeden zdarzyło się stanie w polu jak to

Stuki przy dodawaniu gazu w Mondeo '03

czy jest to jego normalne zachowanie i ten typ tak po prostu ma (nigdy nie jeździłem też autami z silnikami sci/fsi itp.), czy też jest to jakiś "bonus", o którym nie zostałem poinformowany przez sprzedawcę. Pozdrawiam i bardzo liczę na pomoc (udam się oczywiście do ASO ale wolałbym

Re: FSI - nowe silniki benzynowe

pytanie. Taki znaczek "?" właśnie to oznacza - Nie uczyli w szkole?! A nazywanie kogoś zasrańcem też nie jest taktowne - chyba że się nie ma nic innego do powiedzenia : ). Sam jestem ciekawy opinii innych o tych silnikach. Jak ktoś wie to niech się wypowiada. A jak ktoś nie wie a chce sobie

Re: Volkswagen ciągle nr 1 w Europie

. Raczej zacofanie technologiczne. Stare przyzwoite silniki benzynowe nie są w stanie spełnić norm emisji; seria FSI wprowadzona na rynek jakieś 5 lat za późno; jedynie turbodoładowanie pozwala im się uratować przed kompromitacją. Konkurenci w silnikach łoją vw aż miło. W dieslu jeszczej radośniej: stary

Re: jazda dieslem 1,9 tdi

naszych warunkach limuzyna byłaby więc dla mnie przerostem formy nad treścią. A Golfik jest w sam raz. A co do silnika, to początkowo wcale nie chciałem Diesla. Po 6 latach bardzo udanej eksploatacji benzynowego Golfa IV 1,6/100 KM poszedłem do salonu zamawiać „piątkę” też benzynę FSI. Ale

Silniki z zapłonem iskrowym - wtrysk bezpośredni

Zainspirowany wątkiem o obalaniu (jak by rodem z Brzeskiej ;-))) ) oraz przyszłości (to o cygankach) pozwolę sobie zadać pytanie na o teraźniejszość wtrysku bezpośredniego w silnikach benzynowych. W roku 2000 dosyć głośne marketingowo były hasła na temat nowej generacji silników o zapłonie

Re: Golf 5 czy honda civic

j_jola... Odpowiem jako posiadacz Golfa V z silnikiem benzynowym FSI... Zacznę od tego, że komentarze dotyczące spalania i wielowachaczowego zawieszenia, to istny bełkot. Spala mniej niż 8,5 i nie ma awarii zawieszenia, oczywiście, wszystko zależy od kierowcy (jak z każdym autem). Jednakże po ponad

Re: Passat, Volvo s60 czy Accord?

względu na pewne prowadzenie się samochodu wydawał się zbyteczny, ale w tej klasie jego brak to poważny minus." Także co test to opinia. Podobnie jest z Passatem - w jednym uwazaja go za brzydki, w innym ladny, w jednym silik 2.0 FSI jest elastyczny i dynamiczny w innym mulowaty. To tylko

Re: To samochody tej samej klasy

opiniami użytkowników, a nie ludzi którzy przejechali danym autem 3km...). A dlaczego uważam że dane testy są nieoiektywne? Np. osłabia mnie jak widzę w teście cenę nowego Passata 2.0 FSI na poziomie 85-90tys. i w tym samym teście cenę Accorda czy Mazdy 6 z podobnymi silnikami na poziomie 95tys. Każdy

Re: przesiadka z diesla na benzyne

- co bedzie jak do 530i trafi ten 400 konny silnik i bedzie w tej samej cenie co 530d? co oprocz ekonomii bedzie mial do zaoferowania 530d? VW szykuje wersje turbo silnika 3.2 FSI (lekko liczac pod 400 KM) - jaki TDI bedzie w stanie z tym konkurowac w A6? 6 litrowy ? 7 litrowy? co do ogolnej

Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!!

jednego z serwisów VW też wiesza psy na nowych silnikach benzynowych nie wyłączając najnowszych FSI) A wracając do sprawy sprzętu audio: chciałbym przestrzec przed pochopną decyzją. Ja też byłem kiedyś fanem tzw miniwież. Do dziś nie mogę odżałować niezapomnianego Technicsa model 1080 z Dolby Prolpgic

Re: POMOCY - kupuję cały sprzęt RTV !!!

na dobrą > drogę kulturalnej wymiany zdań. Zresztą mój b. dobry kolega, szef jednego z > serwisów VW też wiesza psy na nowych silnikach benzynowych nie wyłączając > najnowszych FSI) Przypominam sobie. Nie pisze w necie dużo o moim VW, bo każdy ma swoje zdanie. Mój tata jeździ takim 1

Golf 1,6 FSI

Zastanawiam sie nad kupnem nowego auta o pojemnosci 1.6 ,jeszcze nie wybralem marki ale wybiore pomiedzy toyota,honda a vw.Jesli ktos jezdzil lub obecnie jezdzi golfem z takim silnikiem to prosze o opinie,dziekuje.

Re: SUPERB - Wasze opinie

:) ok, jesli tak, to mysle, ze jest to propozycja godna rozwazenia, Samochod volkswagenowsko poprawny. Pozatym zbyt krotko nim jezdzilem zeby moc powiedziec cokolwiek wiecej jesli chodzi o jazde jako taka. Silnik ok, ale w V70 przy 224kkm ktore mam obecnie to slychac mnie jak nadjezdzam ze 100 m

Re: 2.0 FSI 150 KM.

Dzieki za namiar i informacje.Nie znałem tej strony,a juz mi troche pomogła.Choć jak wszędzie opinie skrajne:)Tez byłem zaskoczony,że 5 dealerów w promieniu 70 km.dysponuje tylko passatami z silnikiem 2.0 TDI,ale jest to ponoć wersja wybierana w 70 %,co nieco rozjaśnia postawę.Znalazłem za to

Re: Golf 1.4 FSI .... 95 czy 98 oktanów ??

tych silników,nie przejmuj się opiniami wszelkiej maści głupków,że to porażka itp.pamiętaj,że piszą to ludzie należący do 40 milionowej nacji,bez zadnych osiągnięć motoryzacyjnych,nie majacych żadnej własnej marki,nie potrafiącej wybudować równej drogi,z masą dziur i wystających studzienek,za to

2.0 FSI 150 KM.

witam.bardzo proszę o opinie osób,które miały/mają możliwość jeździć samochodem z grupy vw z tym silnikiem.Bardzo proszę zwłaszcza o rzetelne opinie dotyczące spalania podczas normalnej jazdy,ale również o subiektywnych odczuciach podczas jazdy itd.itp. Wstępnie zarezerwowałem u jednego z dealerów

Re: Golf V 1,6 czy 1,6 FSI

dobre, mocne, stabilne auto. Poprzednio miałem Fiata Brava, którego także sobie chwaliłem i o którym do dziś złego słowa nie powiem. Zatem nie jestem fanatykiem marki, po prostu oceniam auto po jeździe nim, nie sugeruję się opiniami innych, bo to rzecz subiektywna... Wiesz... te "DUŻO" tańsze

Re: Volkswagen Golf V 1.6 FSI Trendline

Nie rozśmieszaj mnie :))) Przyrównaj dwie wersje, albo najlepiej kilka wrsji różnych marek, biorąc pod uwagę identyczne wyposażenie, silnik, lakier... potem napisz o różnicach. Wiem, że wielu szaleje byle tylko udowodnic jakie te VW sa do dupy... Ale konkrety, konkrety proszę. Ja takie porównanie